Záchranáři vylovili 7 těl obětí pádu letadla AirAsia. Jedno mělo záchrannou vestu

Záchranáři vytáhli z Jávského moře oběť pádu letounu AirAsia, která měla záchrannou vestu. Oznámila to indonéská pátrací a záchranná agentura. Pátrací jednotky z moře vytáhly nejméně sedm obětí. Některé z nich neměly oblečení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po troskách pátrají letouny indonéského námořnictva

Po troskách pátrají letouny indonéského námořnictva | Zdroj: Reuters

Podle experta na leteckou bezpečnost Desmonda Rosse to naznačuje, že dveře letadla byly otevřené už ve vzduchu a někteří lidé padali z velké výšky.

„Konkrétně alespoň jedno z těl na zveřejněných záběrech nebylo oblečeno. To podle mě naznačuje, že museli spadnout z velké výšky. Když se někdo řítí vzduchem z takové výšky, rychlost a síla větru z něj může svléct oblečení,“ vysvětlil Ross.

Pátrací tým dosud našel těla sedmi obětí, jedna z nich na sobě měla uniformu letušky, další záchrannou vestu.

„Je to nejhorší noční můra každého ředitele letecké společnosti. Po třinácti letech přepravování milionů lidí. Je to nejhorší pocit, jaký kdo může mít,“ přiznal ředitel společnosti AirAsia Tony Fernandes.

V pátrání po obětech letecké katastrofy i troskách stroje pokračují potápěči, vrtulníky i lodě. Práci jim ale komplikuje bouřlivé počasí.

Indonéské úřady už prý také našly zřícené letadlo. Na sonarovém snímku objevily západně od ostrova Borneo velký tmavý objekt asi třicet až padesát metrů pod vodou.

Letadlo se ztratilo v neděli. Na jeho palubě bylo 162 lidí.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme