Záchranářské práce po zemětřesení na Tchaj-wanu skončily, zemřelo 116 lidí

Týden po zemětřesení jsou záchranářské práce na jihu Tchaj-wanu u konce, konečný počet obětí je 116. Ostrovní stát zasáhly otřesy o síle 6,4 stupně minulou sobotu brzy ráno v době, kdy většina lidí ještě spala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranáři v poškozené budově v Tchaj-nanu

Záchranáři v poškozené budově v Tchaj-nanu | Zdroj: Reuters

Mnoho z nich přišlo o život pod sutinami zříceného sedmnáctipatrového komplexu ve městě Tchaj-nan na jihu ostrova. Podle starosty Williama Laie tam zemřelo 114 lidí a 175 dalších se podařilo vyprostit živých.

Developer Lin Ming-hui a dva architekti jsou ve vazbě – čelí podezření, že šidili a poddimenzovali konstrukci stavby. Na některých fotkách z místa neštěstí jsou ve výplni zborcených stěn vidět zabetonované plechovky od oleje.

O možném nebezpečí, které hrozilo dvě desetiletí staré budově, se pravděpodobně vědělo. Příbuzná jednoho z nájemníků uvedla, že banka odmítala poskytovat hypotéky na nákup bytů v tomto domě právě kvůli jeho špatnému stavu.

Lukáš Matoška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme