Pořadatelé atletického HME finišují s přípravou, finále jsou vyprodaná

Česká republika bude v příštím roce hostit několik velkých sportovních akcí a hned na začátku března se do Prahy sjedou nejlepší atleti Evropy. Do startu halového šampionátu v O2 areně zbývá 75 dnů a pořadatelé tak mají před vánočními svátky hodně napilno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 arena

O2 arena | Foto: Marián Vojtek

„Je to ve fázi, kdy autobus jede z kopce a nemá brzdy, jen volant. Ke konci roku se to velice zintenzivňuje, dolaďujeme spoustu věcí, ať je to vybavení, personální zajištění. Od jídla po ubytování a transport,“ popisuje výkonný ředitel halového mistrovství Evropy v Praze Tomáše Janků.

Bývalý skvělý výškař chce se svým týmem připravit atletům i divákům co nejlepší podmínky, aby všichni odjížděli z šampionátu s velkými zážitky, a i proto ještě není úplně dořešené zahájení akce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Postup příprav na pražské HME v atletice zjistil od Tomáše Janků reportér ČRo Jakub Marek

„Snažíme se, aby to bylo plnohodnotné zahájení, aby to divákům něco dalo. Souvisí s tím spousta komplikovaných věcí,“ má Tomáš Janků na mysli například uspořádání sedadel v pražské O2 areně.

„Pokud zahájení uděláme na nějakém místě haly, z některých sedadel nebude vidět. Ta sedadla musíme vytipovat, označit, a až potom zahájit prodej,“ plánuje.

Organizátoři věří, že o lístky na čtvrteční zahájení bude velký zájem. „Pevně věřím, že to bude příležitost, kdy se potkáme s hvězdami české atletiky, že to bude hezká procházka bohatou historií toho, co česká atletika dokázala,“ těší se předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník.

Nedělní a sobotní finálové bloky už jsou sice vyprodány, ale na páteční a sobotní kvalifikační boje ještě O2 arena úplně zaplněná není. „Pro naše závodníky je to důležité, protože budou bojovat o to, aby se do finále dostali,“ láká fanoušky Tomáš Janků.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme