Barbora Špotáková skončila v posledním závodu Diamantové ligy druhá

Oštěpařka Barbora Špotáková se jako jediná z olympijských medailistek zúčastnila finálového závodu atletické Diamantové ligy v Bruselu. Předposledním pokusem se dostala na druhé místo za Lotyšku Madaru Palameikaovou. Zuzana Hejnová doběhla v závodu na 400 metrů překážek čtvrtá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Zdroj: Reuters

Soutěž oštěpařek bruselský mítink zahajovala, jenže Barboře Špotáková se příliš nedařilo. Po třech pokusech byla až třetí. Až při pátém hodu si připomněla formu, díky které získala bronzovou medaili v Riu. Oštěp se zapíchl do vzdálenosti 63 metrů a 78 centimetrů. Špotáková se díky němu posunula na druhé místo.

O vítězství v dlouhodobém seriálu se rozhodovalo mezi Lotyškou Madarou Palameikaovou a Australankou Kathryn Mitchellovou, šlo ale o jednoznačný souboj. Lotyška hned v první sérii vytvořila národní rekord pokusem 66,18, zatímco Australanka se ve svých třech pokusem jen těsně dostala za hranici 57 metrů. Barbora Špotáková skončila v seriálu třetí.

Ani překážkářka Hejnová o prémii 40.000 dolarů usilovat nemohla, neboť letos v Diamantové lize závodila poprvé. V čase 55,12 doběhla stejně jako na olympiádě čtvrtá, od třetí Jamajčanky Kaliese Spencerové ji dělilo sedm setin sekundy.

Závěrečný mítink atletické Diamantové ligy v Bruselu:
Ženy:
Oštěp: 1. Palameikaová (Lot.) 66,18, 2. Špotáková (ČR) 63,78, 3. Wingerová (USA) 61,86.
Konečné pořadí: 1. Palameikaová 59 b., 2. Mitchellová (Austr.) 25, 3. Špotáková 23.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme