47. ročník Poháru Rozhlasu zná své vítěze. V republikovém finále soutěžilo 400 mladých atletů

Z Jablonce nad Nisou pochází řada špičkových atletů, kteří už ve světě sportu mnohé dokázali. Na tamním atletickém stadionu ale soutěžili i ti, kteří by se teprve v budoucnu mohli prosadit. Republikového finále Poháru Rozhlasu s Českou spořitelnou a Sportovní ligy základních škol o Pohár ministra školství se zúčastnila nejúspěšnější družstva mladšího a staršího žactva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Medaile, které byly předány vítězům letošního ročníku Poháru Rozhlasu

Medaile, které byly předány vítězům letošního ročníku Poháru Rozhlasu | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Jablonecká Střelnice ožila atletikou ve výrazně mladším podání, než na co jsme zvyklí z velkých akcí, ale prestiž závodu to rozhodně nesnížilo. Alespoň mezi zúčastněnými závodníky, kteří do Jablonce dorazili ze všech koutů republiky.

Mladší i starší žáci se do jednotlivých disciplín vrhali po hlavě, čímž chtěli přispět ke školnímu úspěchu. Na druhou stranu, tohle není hlavní myšlenka celé akce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na republikovém finále atletického Poháru Rozhlasu v Jablonci nad Nisou natáčel David Nyč

Ředitelka závodu Dana Jandová si užívala pohled na zaplněný stadion i fakt, že má mládež důvod k pohybu i rozvíjení sportovního ducha.

„Je hrozně důležité, aby děti pocítily, co jim sport dává. Jak se utužuje přátelství a kamarádství, to je tou nejpodstatnější složkou, aby u sportu vydržely,“ vysvětluje bývalá trenérka třeba Zuzany Hejnové, která se sama kdysi Poháru Rozhlasu účastnila.

Co se jejích velkých úspěchů týká, napodobit by ji jednou mohl někdo z těchto čtyř set mladých atletů. Třeba někdo ze starších žáků základní školy Englišovy v Opavě.

Ti totiž triumfovali ve své kategorii a po vyhlášení vítězů kapitán družstva Ondřej Kramný hrdě chodil po tartanu s nablýskaným pohárem. A moc dobře věděl, kam s ním.

„Do vitríny v naší škole. Přijeli jsme vyhrát, což se nám také povedlo. Máme nejlepší atletiku v republice a dneska jsme to potvrdili,“ říká šestnáctiletý Ondřej.

V kategorii starších žákyň byly vítězky spíše samy zaskočené vlastním výkonem. „Nečekaly jsme to, počítaly jsme alespoň se třetím místem. Bylo to tady pěkné, až na vítr vyšlo i počasí,“ usmívá se Adéla Jiránková ze Základní školy Moskevské v Kladně.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme