Fenomenální Usain Bolt opět poběží v Ostravě

71 dní dělí atletické příznivce od okamžiku, kdy uvidí na vlastní oči největší hvězdu současnosti. Jamajský sprinter Usain Bolt se opět po roce představí na mítinku Zlatá tretra Ostrava. A nebude rozhodně jedinou zářivou hvězdou tradičního podniku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usain Bolt

Usain Bolt | Zdroj: ČTK

27. května se na Městkém stadionu ve Vítkovicích představí celá řada hvězd světové atletiky. Mítink se přitom loni nevešel do programu nově vzniklé Diamantové ligy, a tak se dalo čekat, že startovní listina nebude obsahovat tolik zářivých jmen, včetně té nejblýskavější, Usaina Bolta.

Potíže s vyjednáváním jeho startu vysvětlil majitel pořádající agentury Česká sportovní Miroslav Černošek: „My jsme byli pod velkým tlakem Diamantové ligy, protože Bolt startuje jen v polovině jejích mítinků. Nakonec jsme se ale ujistili, že Ostrava je kromě Diamantové ligy jediným podnikem, kde Bolt poběží," řekl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fenomenální Usain Bolt opět poběží v Ostravě

Jamajský sprinter přijede do Ostravy už počtvrté a letos poprvé v pozici nejdražší atletické star. To pocítí také Miroslav Černošek: „Jednoznačně. V řádech se to pohybuje kolem 300 tisíc dolarů," odtajňuje náklady na start nejlepšího atleta světa.

Bolt má s ostravským kláním pouze příjemné zkušenosti a navíc mu pořadatelé nabídli start na pro něho neobvyklé tří set metrové trati, kde by se mohl pokusit o překonání světového rekordu.

Pořadatelé chtějí světový rekord i dalšího top sprintera

Sportovní manažer mítinku Alfoncz Juck věří, že se to podaří: „ Podle slov jeho trenéra dosahuje na tréninku časy, které se blíží světovému rekordu. A když se na to ještě dobře připraví a skvělé ostravské publikum ho povzbudí, tak si myslíme, že pokud vyjde počasí, bude to velmi reálné."

Mimochodem světový rekord drží od roku 2000 Američan Michael Johnson a jeho hodnota je 30,85 setin vteřiny. Pokud tento čas Usain Bolt pokoří, mají pořadatelé připraven bonus ve výši 30 000 dolarů.

Ale Zlatá tretra nebude pouze a jen o účasti nejlepšího atleta současnosti. V dalších deseti disciplínách hlavního programu se můžeme těšit na další velké hvězdy.

Kdo všechno se ostravskému publiku představí řekl Alfolns Juck: „Určitě se můžeme těšit ne celou plejádu české špičky s Barborou Špotákovou, Petrem Svobodou a Jiřinou Ptáčníkovou."

Přijedou ale také zahraniční hvězdy první kategorie: „Už jsme ohlásili, že se do Ostravy opět vrací Dayron Robles, v současnosti nejlepší světový překážkář a přijede i další tradiční účastnice výškařka Blanka Vlašičová. Mimochodem, oba teď na halovém mistrovství světa v Dauha získali tituly a potvrdili své pozice světových jedniček," podotýká Juck.

Podle něj ale tento výčet hvězd nemusí být zdaleka kompletní: „ Zatím jednání probíhají. Ale vzhledem k tomu, že na programu bude i závod na 100 metrů, tak bychom divákům rádi nabídli i nějakého sprintera z té nejužší špičky," slibuje Juck.

Čteno mezi řádky, v Ostravě se, pokud jednání dopadnou dobře, objeví jeden z dvojice Asafa Powel, Tyson Gay. A pokud ne, i tak je už podle potvrzených jmen jasné, že Ostrava uvidí 27. května světovou atletiku. A pokud se ptáte za kolik, tak věřte, že vstupenky se 12. dubna začnou prodávat za 80 korun.

Martin Hlucháň, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme