Blížící se Memoriál Josefa Odložila ozdobí Barbora Špotáková

14. června se v Praze na stadionu Juliska uskuteční 17. ročník Memoriálu Josefa Odložila. Hlavní hvězdou těchto atletických závodů bude bezesporu oštěpařka Barbora Špotáková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Foto: Sport Online

Reprezentantka a olympijská vítězka Barbora Špotáková bude mít možnost se v průběhu několika dní podruhé představit před českými fanoušky. Na ostravské Zlaté tretře sice nejlepší česká oštěpařka skončila druhá, jenže s výkonem 62, 94 metru nebyla po závodech vůbec spokojená. Každoročně se jí ale daří právě na komornějším Memoriálu Josefa odložila.

„Odložil je prostě můj domácí stadion na Dukle, na Julisce, takže to je domácí prostředí, na které se těším. Není tam ani tolik lidí, přijdou opravdu jen diváci, kteří tu atletiku mají rádi. V Praze je těch akcí tolik a výběr je tak velký, že tam jdou opravdu lidi, kteří o to stojí," popisuje Barbora Sporáková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Blížící se Memoriál Josefa Odložila ozdobí Barbora Špotáková

Zranění achilovky, které ji trápilo už před Zlatou tretrou, se zdá být minulostí a olympijská vítězka bude chtít určitě na pražské Julisce, i v průběhu sezony, hodit hodně daleko.

„Rozhodně ještě dál než na těch prvních závodech, které byly docela dobrým příslibem. 67,33 jsem na prvních závodech ještě nikdy nehodila, takže doufám, že i ta sezóna bude lepší než ty předchozí," věří česká atletická hvězda.

Tyto závody jsou pro atlety skvělou příležitostí připravit se na vrchol sezony, kterým je Mistrovství Evropy v Barceloně. Barbora Špotáková si vytyčila velké cíle: „Je to v podstatě za dva měsíce. Letos je ta sezóna kratší nebo ten vrchol je blíž, takže se dá říct, že už je to vlastně za rohem. Titul mistryně Evropy ještě nemám, takže se v Barceloně určitě budu snažit ho získat," slibuje sobě i fanouškům Barbora Špotáková.

Martin Hlucháň, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme