Anežce Drahotové běžecké mistrovství nevyšlo, ale konečně trénuje podle plánu

Od loňského mistrovství světa v Pekingu Anežka Drahotová bojovala s vleklým zraněním nohy, ale všechno se teď obrací k lepšímu. Na MČR v Táboře sice dokončila pětikilometrový běh až na 6. místě v průměrném čase přes 17 minut. Přesto měla radost, že může znovu závodit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anežka Drahotová

Anežka Drahotová | Foto: Prokop Havel | Zdroj: Český rozhlas

„Jsem strašně šťastná. Poprvé od zranění jsem absolvovala všechny tréninky tak, jak jsem měla, i líp. Teď to ještě nevypadá, ale teď je člověk ještě unavený a bude si potřebovat odpočinout,“ usmívala se v cíli Anežka Drahotová.

Závod na domácím šampionátu v Táboře jí výsledkově vůbec nevyšel. První kola sice odtáhla, ale pak se před ní bez problémů dostalo 5 soupeřek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Anežka Drahotová byla na běžeckém MČR až šestá, ale soustředění proběhlo bez komplikací

„Byl to spíš poslední trénink. Bylo jasné, že budu unavená. Snažila jsem si to rozběhnout, ale svůj poslední běh jsem absolvovala vloni v létě, takže jsme neměla navnímaný pohyb. Teď se tomu směju, byl to ode mě amatérský výkon,“ upřímně vysvětlovala 20letá chodkyně.

Od minulého léta moc nezávodila a naposledy se v květnu protrápila prestižním závodem v Římě. K optimální formě má sice i teď daleko, ale je na ní vidět radost z pohybu, což potvrzuje i svými dalšími plány, když už v tomto týdnu absolvuje časovku a silniční závod na republikovém domácím šampionátu v cyklistice.

Na kole má i medailové ambice, a tak si ještě nedělá těžkou hlavu z blížících se olympijských her. „Snažím se neplašit, i když všechno směřujeme na Rio. Neprobouzím se s tím, že zbývá tolik a tolik dní,“ uklidňuje se.

Olympiádu a distanc Rusů neřeší

Po včerejším hlasování rady Mezinárodní atletické federace navíc Anežce Drahotové pravděpodobně odpadnou směrem k vrcholu sezony silné ruské soupeřky, ale aktuální situaci bere velká naděje české atletiky s nadhledem.

„Informace jsou často psané z určitého úhlu pohledu, takže těžko soudit. Jestli tam nebudou, tak to bude podstatná část pole, ale letos světové rekordy padly Číňankám, takže tam pojedu a budu závodit s tím, kdo tam bude,“ doplňuje už opět zdravá a optimistická Anežka Drahotová.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme