Atleti budou ve Stromovce bojovat o domácí tituly i účast na HME

Boje o republikové atletické tituly budou dramatičtější než v předchozích letech. Kdo z českých sportovců totiž dnes a zítra pražské Stromovce vyhraje, může se s velkou pravděpodobností těšit na halové mistrovství Evropy. To začne za necelé dva týdny v O2 Areně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

TK Českého olympijského výboru, Zuzana Hejnová

TK Českého olympijského výboru, Zuzana Hejnová | Foto: Filip Jandourek

Nominační kritéria pro evropský šampionát budou atleti plnit až do 1. března, ale do jednotlivých disciplín může nastoupit maximálně trojice závodníků z jedné země.

Pokud potřebný výkon předvede více atletů, je upřednostněn vítěz halového mistrovství republiky, i kdyby měl v daném období horší výkon než jiný závodník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na atletické MČR do Stromovky zve reportér ČRo Jakub Marek

„Všichni Češi chtějí závodit v O2 Areně a předvést se na domácím mítinku. Je to mistrovství Evropy, které tady zase dlouho nebude. Myslím, že to je jedna z mála, kdy sportovci vědí, že to pro ně je životní příležitost,“ očekává tvrdé souboje ředitel HME a bývalý skvělý výškař Tomáš Janků.

I přes velké množství zařizování kolem vrcholu atletické halové sezony, do Stromovky dorazí. „Přijdu, protože budeme i testovat maskota. Rád bych se i podíval na nějaké disciplíny, pokud to bude možné,“ věří Tomáš Janků.

V akci uvidí například mistryni světa v běhu na 400 metrů překážek – Zuzanu Hejnovou. Ta nastoupí před druhou hodinou do rozběhu na hladké čtyřstovce. A pak se možná rozhodne, jestli ji poběží i na evropském šampionátu nebo zvolí dvojnásobnou trať.

„Uvidíme, jak to na mistrákách stáhnu, po nich se asi rozhodnu, protože kdyžtak budu muset udělat nějaký trénink do půlky, to by asi chtělo,“ usmívá se Zuzana Hejnová.

Sobotní program začne v pražské Stromovce ve 13 a skončí v 18. Vysílání Radiožurnálu bude informovat o všem podstatném.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme