Atleti mají z festivalu mládeže první medaile. Stříbra vybojovali Kerbachová s Krskem

Čeští sportovci vybojovali na Evropském olympijském festivalu mládeže v Gruzii úvodní dvě medaile. Získali je paradoxně v disciplíně, ve které Česká republika na velkých akcích příliš nedominuje, tedy ve sprintu na dvě stě metrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Krsek a Anna Kerbachová, první čeští medailisté v Tbilisijpg

Matěj Krsek a Anna Kerbachová, první čeští medailisté v Tbilisijpg | Foto: olympic.cz

„Budu na to vždycky vzpomínat. Nevím, co k tomu mám říct,“ smála se po doběhu Anna Kerbachová, pro kterou je stříbrná medaile z Tbilisi jedním z největších úspěchů zatím krátké kariéry.

Patnáctiletá atletka už nemá v Česku mezi stejně starými příliš velkou konkurenci a teď potvrdila svou úroveň jedním ze svých nejlepších výkonů. Zaběhla čas 24,49 , jenže stejný měla v cíli také reprezentantka Irska a ani cílová kamera nedokázala určit, které z děvčat bylo v cíli dřív.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úspěchů mladých sprinterů v Tbilisi si všiml reportér ČRo Martin Charvát

A tak si s Irkou stouply na stříbrný stupínek obě. „Usmívaly jsme se na sebe a říkaly jsme, že to je hrozně zajímavé a bereme to s humorem.“

Mladá pražská atletka tím i mimoděk splňuje to, co je podle vedoucího mise Martina Doktora hlavním cílem české výpravy v Tbilisi - tedy přiblížit nadějným reprezentantům olympijskou atmosféru a navázat kontakty i se svými vrstevníky a soupeři.

Ti si teď třeba budou o něco lépe pamatovat Matěje Krska. Kladenský sprinter totiž získal na dvoustovce také stříbro a ani se o něj nemusel s nikým dělit.

„Zlepšil jsem si osobák téměř o půl vteřiny. Byla velice dobrá příprava, atmosféra na závodech, všechno skvělé. Je to nejvyšší ze všech mých dosavadních úspěchů, to je jisté,“ stručně shrnul Matěj Krsek.

Rychlost v krvi, jeho otec Ivo patřil rovněž ke skvělým sprinterům i dálkařům.

Česká výprava má až do neděle šanci rozšířit svou sbírku a reálnou šanci má třeba tenistka Lucie Kaňková, která je v semifinále dvouhry, nebo její kolegové Evžen Holiš s Tomášem Macháčem ve čtyřhře.

Kromě soupeřů proti nim bude i tropické počasí. „Je tu strašné vedro a všichni jsme se museli udržovat, abychom neměli úpal. Ale fakt jsme si to užili, ještě bych tu zůstala,“ říká s dobrou náladou Anna Kerbachová.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme