Atleti odletí speciálem na ME do Barcelony

Oštěpařka Barbora Špotáková i překážkář Petr Svoboda ukázali při závodech Diamantové ligy v Monaku výbornou formu před evropským šampionátem. Špotáková svou soutěž vyhrála a Svoboda byl na čtvrtém místě nejrychlejší ze sprinterů starého kontinentu. Nejen na nich ale budou ležet medailové naděje pro Barcelonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Zdroj: ČTK

Na druhém místě evropských tabulek jsou ve svých disciplínách také Petr Frydrych a Zuzana Hejnová.Třiadvacetiletá překážkářka pražského USK prokazuje asi nejvyrovnanější formu z celé české výpravy. Prakticky už od halové sezóny je řazena mezi nejlepší ve svém oboru na světě.

,,Když to porovnám s mistrovství světa v hale, tak tam jsem byla spokojená se splněním limitu. Ale na venkovním mistrovství Evropy, to už je jiná váha, tam odjíždím s vyššími ambicemi," říká Zuzana Hejnová, která se bude muset porvé vyrovnat na mistrovství Evropy i s nálepkou tahounů české výpravy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atleti odletí speciálem na ME do Barcelony

,,Vzpomínám si, že jsem před čtyřmi lety byla ve výpravě na ME jedna z nejmladších. Teď nejsem jedna z nejstarších, ale jezdí i o čtyři, pět let mladší. Říkám si, že už doba pokročila. Je, dobře, že výkonnost jde nahoru a na šampionátu budu asi jedna z těch, co to budou muset podržet."

,,Nohy mi to nesvazuje, spíš to potěší a motivuje. Doufám, že ani na mistrovství se mi nohy nerozklepou a budu mít jen tu zdravou nervozitu, která prospívá," dodává Petr Frydrych, který je ve stejné pozici.

Svěřenci Jana Železného prospívá prakticky celá letošní sezóna. Na Diamantové lize házel dvakrát a vždy skončil na druhém místě. Až do problémů s bolavými zády byl jediný, kdo dokázal konkurovat Noru Thordkilssenovi.

,,Vzhledem k tomu, jaké byly mezery v přípravě, tak jsme nevěděli, co očekávat. Pak jsem měl téměř 2 měsíce neházel, ale věřím, že to bude dobré," doufá Petr Frydrych.

Samozřejmě že Špotáková, Svoboda, Hejnová a Frydrych nejsou ve výpravě sami. V neděli si na palubu leteckého speciálu nastoupí celkem 41 reprezentantů a hned devět jich je v první desítce svých disciplín. Šampionát začíná 27. července a vyvrcholí 1.srpna.

Martin Charvát, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme