Atletický Kontinentální pohár bude v Ostravě, MS 2019 v Dauhá

Fanoušci atletiky v České republice se můžou těšti na Kontinentální pohár. Prestižní soutěž světadílů, na kterou se sportovci sjíždějí jednou za čtyři roky totiž přivítá v roce 2018 Ostrava. Členové rady mezinárodní atletické federace v Monaku rozhodli také o pořadataleství světového šampionátu v roce 2019, které bude hostit katarská metropole Dauhá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatá tretra Ostrava 2010

Zlatá tretra Ostrava 2010 | Foto: Tomáš Adamec

Mezinárodní federace IAAF dala Ostravě ve volbě přednost před polskou Bydhoští. Kontinentální pohár je elitní týmovou soutěží, v níž proti sobě nastupují výběry jednotlivých světadílů. Kontinentální pohár je pořádán nepravidelně od roku 1977. Od svého založení až do roku 2008 nesl název Světový pohár.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předseda českého atletického svazu Libor Varhaník

Předseda českého atletického svazu Libor Varhaník je rád, že vedle evropského halového šampionátu, který proběhne během března v Praze, se na českých oválech představí světoví závodníci.

„Jsem rád, že to dobře dopadlo a že jsme vyhráli. Pro českou atletiku je to určitě dobrá zpráva. A že pořádáme tyhle dvě akce je skvělou vizitkou. Jsem rád, že tým, který teď dáváme dohromady má další událost a motivaci. Bez pochyby je Kontinentální pohár největší akcí, která tu kdy byla,“ usmívá se Libor Varhaník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Člen katarské delegace Mutaz Barshim

Jasné je také to, kde bude atletické mistrovství světa v roce 2019. Uspořádá ho Dauhá, které porazilo v tajném hlasování americké Eugene a Barcelonu. Člen katarské delegace a jeden z nejlepších výškarů světa Mutaž Baršim je z toho pochopitelně nadšený.

"Jsem velice šťastný. Hodně jsme se během naší kandidatury snažili a pracovali. Všichni odvedli solidní práci a byli velmi ambciózní. Každá část naší země dělala všechno, co mohla, abychom mohli hostit světový šampionát. Nyní máme hotovo. Je to skvělý pocit. Pro mě poobný jako stát na pódiu a dostávat medaili. jsem opravdu nadšený a chtěl bych všem, kdo nás poodporovali, poděkovat," dodal Baršim.

Štěpán Pokorný, Jakub Marek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme