Atletka Eliška Klučinová chce na kladenském mítinku útočit na český rekord

Kladenský stadion Sletiště přivítá opět elitní atlety. Devátý ročník mezinárodního vícebojařského mítinku letos přilákal například úřadující mistryni světa Ukrajinku Hannu Kasjanovovou nebo českou rekordmanku Elišku Klučinovou. Ta vytvořila národní maximum v sedmiboji před rokem právě na kladenském stadionu a věří, že se jí podobně povede i ve dvoudenní soutěži, která začne 12. června.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eliška Klučinová během kladenského víceboje

Eliška Klučinová během kladenského víceboje | Foto: Miroslav Bureš | Zdroj: Český rozhlas

„Tak já jsem tam 6 let bydlela, studovala a trénovala, takže to beru jako svůj domácí stadion. A moc se tam těším, protože se mi tam většinou daří. Když vyjde počasí a přijdou lidi, může to být zase hezký výsledek,“ naráží Eliška Klučinová na loňský ročník, ve kterém vyhrála výkonem 6460 bodů a ustanovila tak nový český sedmibojařský rekord.

Skvělou formu ukázala letos hned zkraje venkovní sezony, když na prestižním mítinku v rakouském Götzisu zaostala o víkendu za svým maximem jen o 111 bodů, což je pro sedmadvacetiletou atletku skvělým výchozím výkonem. Obhájit kladenský triumf z minulého roku pro ni ale nebude nic jednoduchého.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atletka Eliška Klučinová chce na mítinku v Kladně útočit na český rekord v sedmiboji. Mluvil s ní redaktor Jakub Marek

„S nejlepším výkonem tam jede Ukrajinka Hanna Kasjanovová, za svobodna Melnyčenková. Je úřadující mistryni světa, tak uvidíme, v jaké přijede formě,“ očekává Eliška Klučinová zajímavý souboj, který by ji mohl přenést třeba i přes hranici šesti a půl tisíc bodů.

Důležité ale bude stejně jako v každé jiné vícebojařské soutěži, jak se popasuje s úvodní disciplínou sedmiboje.

„Jak vyjdou překážky, tak je to určitě signál do budoucna, že by to mohlo být lepší, ale hned za překážkami je ještě výška a tam to musí taky vyjít. Tam beru nejvíc bodů, když se to nepovede, tak je to hodně špatný,“ vysvětluje česká atletka.

Do sezony Klučinová vstoupila povzbuzená březnovým evropským bronzem v pětiboji z halového šampionátu v Praze. V sedmiboji jí ale největší potíže dělá stále běh na 100 metrů překážek.

„Ta moje Achillova pata jsou překážky. Na ty dřu opravdu hodně, že už si i myslím, že bych si zasloužila nějaký pěkný čas. Ale prostě někomu jde něco, někomu jde něco jiného. Třeba výšku moc netrénuju a jde mi to samo. Akorát, když to někdy nejde, tak člověk neví co má dělat,“ popisuje Eliška Klučinová.

12. a 13. června bude chtít na kladenském stadionu potvrdit, že se jí ve středních Čechách daří. Kromě sedmibojařek se na Sletišti představí i desetibojaři. Mezi nimi by měl pozici favorita potvrdit vicemistr Evropy z roku 2012 Olexej Kasjanov.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme