Atletka Zuzana Hejnová byla po startu na halovém MČR spokojená

V Praze bojovali atleti o republikové tituly. Ve Stromovce nastoupili i Pavel Maslák a Zuzana Hejnová do rozběhů na 400 metrů a zvolili podobnou taktiku, kterou určil jejich společný trenér Dalibor Kupka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák se svým výkonem v rozběhu na 400 metrů příliš spokojený nebyl

Pavel Maslák se svým výkonem v rozběhu na 400 metrů příliš spokojený nebyl | Zdroj: ČTK

Jako první vyrazila na dvousetmetrový tartanový ovál předloňská vítězka ankety o nejlepšího sportovce České republiky.

V hale se ale v její disciplíně nezávodí, a tak pro republikový šampionát zvolila čtyřstovku, ze které v aktuální sezoně moc dobrý pocit neměla.

„Běžela jsem lehce, tak jak mi řekl trenér. Ne úplně naplno, ale zase ne pomalu. Myslím, že optimálně na to, abych zítra mohla běžet rychle,“ těšilo po odpoledním rozběhu Zuzanu Hejnovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zuzana Hejnová i Pavel Maslák se představili na halovém mistrovství republiky v pražské Stromovce

Časem 54,32 setin vteřiny se přesně na půl sekundy přiblížila svému letošnímu maximu, ale ve Stromovce viditelně vypustila závěr. A tak věří, že by v nedělním finále mohla svůj výkon hodně vylepšit.

„Když poběžím kolem 53 tak budu spokojená, což by potom napovědělo i dobrému času na půlce. Takže uvidíme, jak to zítra dopadne, ale myslím si, že poběžím docela dobře,“ říká optimisticky Zuzana Hejnová, která se zatím nerozhodla, jestli na evropském šampionátu poběží 400 nebo 800 metrů.

To u Pavla Masláka je to jasné. Halový mistr světa a Evropy na čtvrtce tak testoval svou formu na své hlavní trati. Úplně spokojený ale nebyl.

„My jsme to měli takhle v plánu a myslím, že to dopadlo dobře. Ale neběželo se mi moc lehce. Sice to možná vypadalo, že mám hodně sil, ale zrovna dneska si myslím, že bych nedokázal moc zrychlit,“ mluvil v den svých čtyřiadvacátých narozenin Pavel Maslák o času 46,73 setiny sekundy.

Zleva Lucie Zaplatílková, Lucie Taclíková a Zuzana Hejnová v rozběhu na 400 metrů. | Foto: ČTK

A ve třetím rozběhu ho na čas překvapivě porazil o 5 setin Jan Tesař a výrazně si tak osobním rekordem řekl o nominaci na evropský šampionát. Což potěšilo i českou jedničku.

„To je super čas a je dobře, že i v rozbězích se běhá rychle,“ říkal těsně po doběhu Jana Tesaře Pavel Maslák, který svému kamarádovi z reprezentace v cíli hned gratuloval.

Ale zároveň halový mistr světa věří, že v nedělním finále nedá ostatním šanci a přidá svůj další republikový titul.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme