Atlety výsledky z úvodu sezony netrápí, do MS zbývají ještě měsíce

Většina špičkových českých atletů nepředvádí v úvodu sezony výkony, se kterými by mohli pomýšlet na elitní umístění na MS. Zatím se ale sportovní fanoušci nemusí obávat neúspěchu, protože do vrcholu v Pekingu zbývají více než 2 měsíce a mezi nejlepší se naopak vrací i ti, kteří se poslední rok dost trápili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Veselý se v Curychu představil naposledy před 11 dny

Vítězslav Veselý se v Curychu představil naposledy před 11 dny | Zdroj: Reuters

„Byla jsem nervózní jako blázen. Byl to první závod po dlouhé době, byla hrozná zima, takže jsem maximálně spokojená,“ nadšeně popisovala po závodě na Zlaté tretře Zuzana Hejnová.

Loňskou sezonou se kvůli zdravotním problémům doslova protrápila a letos v hale si neúspěšně vyzkoušela osmi set metrovou trať. V Ostravě se ale mistryně světa z Moskvy vrátila na čtvrtku s překážkami a v elitní konkurenci si vítězstvím hodně zvedla sebevědomí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na aktuální formu se českých atletických hvězd zeptal reportér ČRo Jakub Marek

A podobně je na tom i druhý šampion z posledního vrcholu v Rusku. „Je potřeba využít situace, kdy to může ulítnout. I když je to třeba jeden jediný hod, tak se počítá a je důležitý,“ ví Vítězslav Veselý.

„Pokud budu házet vysoko standardně, je to známka potenciálu a nebudu se zlobit. Ale pokud se budu trápit a jeden mi uletí, beru to všem deseti,“ usmívá se oštěpař.

Přesně takový hod předvedl na čtvrteční Diamantové lize v Římě. Prestižní závod vyhrál výkonem 88 metrů a 14 centimetrů a na dva decimetry se přiblížil svému osobnímu rekordu.

Špotáková se špatně rozzávodila

Naopak Barbobra Špotáková v úvodních dvou závodech nepřehodila 60 metrů. „Myslím, že jsem ne ideálně zvolila první závod. Každou sezonu jsem se rozzávodila a teď mi to nesedlo. Ale znepokojená nejsem. To bych byla, kdybych házela 70 metrů a bála bych se, jak to vydrží do srpna,“ bere s nadhledem horší začátek sezony.

Do světového šampionátu v Pekingu je dost času i podle Jakuba Holuši. Halový mistr Evropy na 1500 metrů už ale i tak dokázal běžet vyrovnané závody se skvělými africkými mílaři a věří, že ještě neukázal to nejlepší.

„Byla tam nějaké zdravotní problémy, tak myslím, že nejsem vytrénovaný úplně dobře. Budu se chtít připravit na MS a ve druhé polovině sezony to třeba vyjde a zaběhnu ještě. Nemyslí si, že 3 minuty a 35 sekund je hranice,“ přemýšlí mílař o cíli pro pondělní memoriál Josefa Odložila v Praze.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme