Balner skončil ve skoku o tyči sedmý, překážkářka Hejnová a oštěpař Veselý postoupili do finále

Halový vicemistr Evropy v dálce Radek Juška postoupil do velkého finále i v Pekingu. Mezi elitní dvanáctku na mistrovství světa se dostal posledním kvalifikačním pokusem dlouhým 798 centimetrů. Suverénně si počínala v semifinále běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová, která bez problémů postoupila do finále, semifinále naopak bylo konečnou pro Denisu Rosolovou. Ve finále tyčkařů se dařilo Michalu Balnerovi, který obsadil 7. místo, Jan Kudlička skončil třináctý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skokan o tyči Michal Balner obsadil ve finále MS v Pekingu 7. místo

Skokan o tyči Michal Balner obsadil ve finále MS v Pekingu 7. místo | Zdroj: ČTK

„Bylo to dramatické, podobné jako v Praze. Po mně skákal ještě Tornéus, který Prahu vyhrál, takže byly tam nervy jako blázen,“ přiznal Juška, že trnul při posledním pokusu Švéda, který v březnu v Praze slavil halový evropský titul. V Pekingu ale neuspěl, a Juška tak zůstal na dvanácté, poslední postupové příčce.

 
Dálkař Radek Juška prošel do finále dálky

Radek Juška se ve velice napínavé kvalifikaci výkonem 798 centimetrů probojoval do finále dálky. O svoji radost a pocity z tohoto úspěchu se podělil v rozhovoru bezprostředně po závodě.

Posted by Česká atletika on 24. srpen 2015

V semifinále běhu na 400 metrů překážek skončila cesta Denisy Rosolové, která ve druhém rozběhu obsadila časem 55,73 vteřiny čtvrté místo a do finále nepostoupila.

Naopak Zuzana Hejnová třetí rozběh suverénně vyhrála a potvrdila roli jedné z největších favoritek V závěru už kontrolovala pozici, poslední metry hodně zvolnila, přesto z toho byl krásný čas 54,24 sekundy.

 

Ve druhém semifinálovém běhu na 400 překážek se představila Denisa Rosolová a počínala si odvážně, nicméně čas 55,73 na...

Posted by Česká atletika on 24. srpen 2015

Tyčkař Jan Kudlička skončil ve finále na 13. místě, když poslední úspěšný zápis měl na výšce 5,50 metru. Na další výšce 5,65 metru byl Kudlička třikrát neúspěšný.

Více se dařilo Michalu Balnerovi, který 5,65 metru skočil na první pokus a zastavila ho až výška 5,80. Tam předvedl tři neúspěšné pokusy a obsadil 7. místo.

Z titulu mistra světa se překvapivě neradoval Francouz a světový rekordman Renaud Lavillenie, ale Kanaďan Shawnacy Barber výkonem 5,90 metru.

Z trojice oštěpařů se v kvalifikaci nejvíce dařilo Vítězslavu Veselému, který hned prvním pokusem 83,63 metru přehodil kvalifikační limit a postoupil do finále.

Jakub Vadlejch neuspěl s protestem proti nahlášenému přešlapu při dlouhém třetím pokusu a do finále se nedostal. Počítal se mu výkon 78,95 metru.

Do finále se neprobojoval ani Petr Frydrych. Výkon 74,24 metru na postup mezi nejlepší nestačil.

Ptáčníková vypadla v kvalifikaci i na ME v Praze

Limit k postupu do finále tyčky byl 460 centimetrů, Jiřina Ptáčníková se ale nedostala ani přes základní výšku 430. Česká rekordmanka přitom letos na Pražské tyčce skočila 472 centimětrů.

Ptáčníková je mistryní Evropy z Helsinek 2012. Ve finále byla i na posledních dvou světových šampionátech v Moskvě (8.) a v Tegu (7.) a na olympiádě v Londýně skončila šestá.

Letošní sezona jí ale nevyšla, z kvalifikace vypadla i na domácím halovém ME v Praze.

Jiřina Ptáčníková | Foto: David Kubíček

"Tři křížky, to už se mi dlouho nestalo," hlesla po závodu Ptáčníková se slzami v očích. Nevěděla, kde hledat chybu. "Cítila jsem se dobře, běželo mi to, ale pak přišel závod a cvak. Úplně jiný člověk. Celá sezona byla nahoru dolů a teď jsem vychytala bod, kdy jsem byla dole," utrousila.

Z rozběhu na 3000 metrů překážek vypadla Lucie Sekanová, její výkon 9:45,72 minuty znamenal 27. místo.

ČTK, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme