Barbora Špotáková už nespolupracuje s Železným, bude se připravovat sama

Barboru Špotákovou už netrénuje Jan Železný. Obě české oštěpařské hvězdy nenašly kompromis mezi pojetím trenéra a představami třiatřicetileté atletky a dohodly se, že bude lepší spolupráci ukončit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Foto: Tomáš Adamec

„S trenérem jsme si vždy rozuměli a já jeho názory respektovala. I v současné chvíli chápu jeho názory na mou přípravu, ale vzhledem k tomu, že chci brát ohledy na svou rodinu a dítě, nemohu akceptovat takový styl přípravy, kterou připravuje trenér,“ vysvětluje konec spolupráce Barbora Špotáková v tiskové zprávě Českého atletického svazu.

Česká atletka roku chce nyní skloubit rodinný život s tréninkem. „Cíl uspět jak na MS v Číně, tak soustředit se na vrchol, kterým má být olympiáda v Riu, trvá. Chci se připravovat v ČR a na kratších soustředění v zahraničí.“

„V následujícím roce se budu prozatím připravovat sama. Uvidím, co mi tento koncept přinese a posléze se rozhodnu, co a jak udělat z tréninkového hlediska v sezoně olympijské, která pro mě bude stěžejní,“ plánuje Špotáková.

Železný by neměl trénink pod kontrolou

„Spolupráce s Bárou se mi líbila a myslím, že jsme si hodně vzájemně dali. Nyní ale nastala situace, kdy má Bára jinou představu. Respektuji její přání zkusit se připravovat sama,“ říká dosavadní trenér Jan Železný.

„Pod přípravu, kterou nemám stoprocentně pod kontrolou, se nemohu podepsat, proto jsme se dohodli na ukončení naší spolupráce. Sen uspět v Riu máme společný, ale cesta, jakou k tomu úspěchu dojít, se v současné chvíli u obou z nás liší,“ dodal trojnásobný olympijský vítěz.

Jan Železný začal Špotákovou trénovat v roce 2010. Jako svěřenkyně trojnásobného olympijského vítěze získala roce 2011 stříbro na mistrovství světa, o rok později získala v Londýně svou druhou zlatou olympijsou medaili.

Loňskou sezonu česká oštěpařka vynechala kvůli mateřské pauze, letos se vrátila na scénu evropským titulem a posedmé v kariéře vyhrála anketu Atlet roku ČR.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme