Běh rodným krajem Emila Zátopka ovládli Keňané

Dvanáctý ročník Běhu rodným krajem Emila Zátopka ovládli zahraniční běžci. V kategorii mužů i žen zvítězili na trati mezi Kopřivnicí a Rožnovem pod Radhoštěm zástupci Keni, v ženské kategorii byl dokonce výrazně překonán traťový rekord. Role startérky se ujala Dana Zátopková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závodníci Pražského maratonu 2014 na Karlově mostě

Závodníci Pražského maratonu 2014 na Karlově mostě | Zdroj: ČTK

V kategorii mužů si vítězství připsal Keňan Gilbert Kipkosgei, mezi ženami vládla Chemtai Consalater Yadaaová. Oba vítězové závodí za maďarský tým Benedek.

„Navázal jsem kontakt s panem Benedekem, který má tým Keňanů, kteří vyráží v rámci České republiky a okolních států na běžecké závody. Na základě bližší známosti k nám rád přijíždí, aniž by chtěl po běžce startovné,“ vysvětluje Jiří Harašta, ředitel závodu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dvanáctý ročník Běhu rodným krajem Emila Zátopka ovládli Keňané z maďarského týmu Benedek

V rámci běhu na 22,3 kilometru padl i traťový rekord. „V kategorii žen došlo k výraznému posunu. Vítězná Keňanka ho posunula o 3 a půl minuty. Tak výrazný rozdíl na tak náročné trati jsme neočekávali. Do budoucna bude zřejmě těžký oříšek čas překonat,“ předpokládá ředitel závodu.

Dobře se umístili i čeští závodníci. Mezi muži doběhl na šestém místě Jan Kohut, v ženském závodě skončila na třetím místě Martina Vévodová. V cíli ocenila úspěšná závodníky manželka Emila Zátopka Dana, která běh také odstartovala.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme