Bolt je zdravotně v pořádku. Před Zlatou tretrou se ukáže i v Praze na Julisce

Navzdory zprávám o možném zranění bude nejlepší sprinter planety Usain Bolt závodit v pátek v Ostravě. Při své letošní premiéře na Kajmanských ostrovech zaběhl stovku za 10:05 sekundy a prý měl potíže se stehnem. Ale diváci, kteří už mají na pátek vstupenku na vyprodaný vítkovický stadion, můžou být v klidu. Boltův start podle pořadatelů není v ohrožení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usain Bolt může přijít o neporazitelnost na velkých akcích

Usain Bolt může přijít o neporazitelnost na velkých akcích | Zdroj: Reuters

„Bolt se velmi těší na start do Ostravy a my též. To maličké píchnutí, které zacítil a které možná viděli diváci na celém světě, nebylo důležité. Po pravidelných plánovaných vyšetřeních, která během roku několikrát absolvuje, je všechno v pořádku,“ říká Alfonz Juck, manažer Zlaté tretry.

Usain Bolt přiletí ve středu soukromým tryskáčem, ale odpočívat tu nehodlá. Prvním stadionem, kde se v Česku ukáže, bude pražská Juliska.

„Přiletí do Prahy a bude velmi váženým, očekávaným a příjemným hostem Čokoládové tretry, která se bude konat poprvé v Praze. Vítězové postoupí do finále na páteční předprogram Zlaté tretry,“ vysvětluje Juck.

Přehrát

00:00 / 00:00

To maličké píchnutí, které zacítil a které možná viděli diváci na celém světě, nebylo nic důležité, uklidňuje manažer ostravské Zlaté tretry Alfonz Juck

Bolta očekávají i novináři. Exkluzivní rozhovor odvysílá v pátek dopoledne Radiožurnál, Bolt bude hostem Lucie Výborné. Ta se pilně chystá a ví, že tentokrát se bude muset pekelně soustředit.

„Mám ráda takové ty hlubší, dobře posazené hlasy a on má krásný hlas. Trošičku se bojím, abych neulítla, protože někdy se stane, že když má někdo krásný hlas, tak poslouchám ten hlas a vůbec neposlouchám, co říká,“ usmívá se Výborná.

Pořadatelé Zlaté tretry chystají pro nejrychlejšího sprintera světa nejen program, ale i pohodlí. Jestli ale Bolt změnil jídelníček, kam už prý nepatří kuřecí nugety, jeho cíl zůstává stále stejný. Zaběhnout co nejrychleji stometrovou trať.

„Staráme se o něj maximálně, co se dá, ale jeho hlavním úmyslem a záměrem pobytu v České republice je dosáhnout co nejlepšího času na stovce. Bude se snažit zaběhnout čas pod deset sekund,“ slibuje manažer Zlaté tretry Alfonz Juck.

Usain Bolt - porovnání rychlosti se zvířaty | Foto: Český rozhlas

Tomáš Kohout, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme