Bolta v Ostravě sledovali i rodiče, normálně za ním jezdí jen na velké šampionáty

Největší pozornost na Zlaté tretře znovu poutal jamajský sprinter Usain Bolt. Nejrychlejší muž planety se představil v Ostravě už poosmé, ale jeho dnešní start byl přece jen v jedné věci výjimečný. V hledišti vítkovického stadionu totiž sledovali fenomenálního Jamajčana také jeho rodiče.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usaina Bolta sledovali v Ostravě i rodiče. Na podobný mítink za ním jeli poprvé

Usaina Bolta sledovali v Ostravě i rodiče. Na podobný mítink za ním jeli poprvé | Zdroj: Reuters

Zatímco Usain Bolt by se musel rozkrájet, aby jej nikdo nepoznal, tak Jennifer a Wellesley Boltovi zůstávají v dokonalé anonymitě. Jejich návštěva Ostravy, kam přijeli vlakem z Prahy, je opravdu unikátní.

„Obvykle s ním cestujeme na největší šampionáty, ale na mítinku takové úrovně jsme poprvé. V Ostravě jsme se byli podívat v uhelném dole a taky v Dolní oblasti Vítkovic, kde je Bolt Tower. Přiznám se, že nevím o žádné jiné podobné památce, která by byla věnována našemu synovi,“ říká Wellesley Bolt.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rodiče Usaina Bolta potkal ve Vítkovicích reportér ČRo Radim Sajbot

Být rodičem nejrychlejšího muže planety je svým způsobem výjimečné. Jennifer s Wellesleym si poprvé uvědomili, že mají doma mimořádného sportovce, na juniorském mistrovství v roce 2002. Tam jim došlo, že jejich syn má na to, aby se stal například mistrem světa a porážel ty největší šampióny.

„Dneska už mu do života ale nemluvíme. Je už dospělý, takže spoustu věcí si dělá sám. Na druhou stranu na Usainovi jako na osobnosti není nic zvláštního, co by lidé nevěděli. Je velmi společenský. Když jde ven, popovídá si s každým a nezáleží na tom, kdo je jak starý či významně postavený, on je tady pro každého,“ ví matka sprintera.

Jennifer a Wellesley Boltovi jsou i dnes zřejmě nejbližšími lidmi trojnásobného světového rekordmana a šestinásobného olympijského vítěze. Do soukromí nejslavnějšího atleta současnosti vidí jako málokdo.

„Samozřejmě, že víme, že se blíží čas, kdy by si měl najít tu pravou a usadit se. A respektujeme to, že jde o jeho soukromí. Ale ze srandy jsem se mu snažil nadhodit, že mu nějakou holku najdu, ale on na to vždycky: ‚Tati, to všechno ukáže čas‘,“ vysvětluje otec Usaina Bolta.

Usain Bolt zaběhl v Ostravě stovku pod 10 sekund, Hejnová zahájila sezonu 3. místem

Číst článek

Sám sprinter po svém příletu do Česka připustil, že se jeho kariéra blíží do cílové rovinky. V létě by chtěl na hrách v Riu vyhrát potřetí v řadě olympijskou stovku, dvoustovku i nejkratší štafetu. Pokud se mu to podaří, dá se reálně očekávat, že bude závodit možná ještě rok a pak přijde definitivní konec výjimečné sportovní kariéry.

„Snažili jsme se ho ptát, co bude dělat po kariéře, ale nedostali jsme žádnou skutečnou odpověď. Ptali jsme se ho, jestli chce zůstat i dál u atletiky, ale on na to, že to je jeho volba. Takže nemáme žádné vodítko,“ dodává Wellesley Bolt.

Radim Sajbot Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme