Bývalý šéf ruského atletického svazu se proti doživotnímu zákazu odvolá

Bývalý předseda ruského atletického svazu Valentin Balachničev se odvolá proti doživotnímu trestu zákazu činnosti. Takový verdikt nad ním a dalšími dvěma funkcionáři vynesla ve čtvrtek etické komise Mezinárodní asociace atletických federací IAAF v souvislosti s dopingovým skandálem v Rusku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valentin Balachničev, bývalý šéftrenér ruských atletů, dostal doživotní zákaz činnosti

Valentin Balachničev, bývalý šéftrenér ruských atletů, dostal doživotní zákaz činnosti | Zdroj: Reuters

Valentin Balachničev v rozhovoru pro ruskou redakci BBC prohlásil, že ruská atletická federace dodržovala všechny normy a požadavky mezinárodní federace.

Vysoký počet odhalených dopingů u ruských sportovců je podle něj dán tím, že se biologické krevní pasy začaly zavádět především na základě vzorků odebraných ruským atletům.

Podle Balachničeva je jeho doživotní zákaz na 99 procent politickým rozhodnutím. Ruský funkcionář se proto chce odvolat k arbitrážnímu soudu v Lausanne.

Etická komise Mezinárodní asociace atletických federací IAAF rozhodla o doživotním trestu také pro trenéra chodců a vytrvalců Alekseje Melnikova a Papu Massateho Diacka, syna bývalého šéfa IAAF Lamineho Diacka. Někdejší ředitel antidopingového programu IAAF Gabriel Dollé má zastavenou činnost na pět let.

Martin Dorazín, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme