Český večer v Bělehradě. Atleti vybojovali čtyři medaile během hodiny

Sprinter Pavel Maslák je trojnásobným halovým mistrem Evropy na trati 400 metrů. To se ještě žádnému atletovi v historii nepovedlo a navíc jeho radost znásobili další členové českého týmu. Medaili totiž večer v Bělehradu vybojovali i Zuzana Hejnová, Tomáš Staněk a Filip Sasínek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák je trojnásobným halovým mistrem Evropy

Pavel Maslák je trojnásobným halovým mistrem Evropy | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Takové věci nedokážu moc ocenit. Měl jsem i štěstí, ale to k tomu patří. Určitě je to fantastické,“ reagoval trojnásobný halový mistr Evropy Pavel Maslák.

Štěstím myslel to, že mu nedošly síly. Na rozdíl od předchozích titulů, totiž sbíhal po dvoustovce k mantinelu pro něj nezvykle až na druhém místě. Pak musel složitě obíhat Nizozemce Bonaveciu a čekat, jestli udrží tempo až do cíle.

Přehrát

00:00 / 00:00

Medailovou smršť sledoval v bělehradské hale reportér ČRo Jakub Marek

„Soupeři už mě znají. Vědí, jak běhám a kudy vede cesta k vítězství. Nedal jsem se,“ radoval se Maslák.

Nedala se na stejné trati ani Zuzana Hejnová. V Bělehradské aréně si doběhla pro svou první individuální medaili z velkého halového šampionátu a nestačila jen na Francouzku Gueiovou. Což je ta dívka, u které se v rozběhu po karambolu s Denisou Rosolovou řešila diskvalifikace.

„Nejsem zastánce diskvalifikací a pak to posoudili tak, že za to Francouzka nemohla. Teď by se mi to sice hodilo, ale myslím, že to dopadlo tak, jak to mělo dopadnout. Jsem fakt strašně ráda za stříbro,“ zářila v cíli.
Stejný kov jako Zuzana Hejnová si odveze také koulař Tomáš Staněk, který se blýskl skvělým osobním rekordem 21 metrů a 43 centimetrů.

Nejpřekvapivějším českým medailistou je ale 21 letý Filip Sasínek. Objev loňského roku, který ovládl patnáctistovku na Zlaté tretře, se na této vzdálenosti prosadil i v Bělehradu. A motivací mu v sobotním nabitém večeru byly i úspěchy zkušenějších reprezentačních parťáků.

„Popravě jsem doufal, že nezůstanu stranou, i když tam byli ti nejlepší z Evropy. Nechtěl jsem to nikomu dát zadarmo a bronz je super. O to větší radost mám, že je to moje první medaile,“ říká Filip Sasínek, který se tak vyrovnal svému spolubydlícímu. Petr Svoboda totiž vybojoval bronz už první den šampionátu.

Jakub Marek, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme