Dálkař Juška bude na HME skákat ve finále, z koulařů uspěl jen Prášil

Z trojice českých koulařů si zajistil účast ve finále na halovém mistrovství Evropy v Praze pouze Ladislav Prášil. Naopak loňský finalista mistrovství Evropy v Curychu Jan Marcell a druhý muž letošních evropských tabulek Tomáš Staněk kvalifikací neprošli. Do bojů o medaile prošel rovněž dálkař Radek Juška.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálkař Radek Juška (ilustrační foto)

Dálkař Radek Juška (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Obhájce bronzu Prášil obsadil výkonem 20,50 metru čtvrté místo. Právě dvacetimetrovou hranici bylo k postupu potřeba atakovat.

Marcellových 19,45 při jediném zdařilém vrhu z poslední série stačilo jen na patnácté místo. Staněk dokonce při každém pokusu vypadl z kruhu a nepřipsal si tak ani jeden platný pokus.

Hodně studená sprcha, okomentoval koulař Staněk vyřazení v kvalifikaci HME

Číst článek

Jednadvacetiletý Juška prošel do bojů o medaile i díky nepovedenému výkonu lídra světových tabulek Francouze Gomise, jenž po dvou přešlapech skočil jen 765 cm.

Český debutant zaznamenal naprosto stejný výkon jako Němec Camara, který si sedmou pozici v kvalifikaci zajistil lepším druhým pokusem. O centimetr méně než Juška skočili Belgičan Nolf, o dva zaostal Bělorus Baryčevskij.

První česká atletka v akci na halovém mistrovství Evropy v Praze neuspěla. Koulařka Jana Kárníková výkonem 15,95 metru se mezi osm finalistek nevešla, skončila třináctá ze čtrnácti závodnic.

Halové mistrovství Evropy v atletice v Praze - kvalifikace:

Muži:
Koule: 1. Storl (Něm.) 21,23, ...4. Prášil 20,50 - postoupil do finále, 15. Marcell 19,45, Staněk (všichni ČR) bez platného pokusu - oba nepostoupili do finále.
Dálka: 1. Tornéus (Švéd.) 797, ...8. Juška (ČR) 779 - postoupil do finále.

Ženy:
Koule: 1. Mártonová (Maď.) 18,44, ...13. Kárníková (ČR) 15,95 - nepostoupila do finále.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme