Děti mě nabíjí energií, říká Hejnová. Svým následovníkům se věnuje v akademii

Překážkářka Zuzana Hejnová se systematicky a intenzivně věnuje nejen svému sportu, ale také svým následovníkům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová zvítězila na Diamantové lize v novém českém rekordu

Zuzana Hejnová zvítězila na Diamantové lize v novém českém rekordu | Zdroj: Reuters

Sportovní akademie Zuzany Hejnové HESU zorganizovala pro žáky vybraných českobudějovických základních a středních škol sportovní den. Nejprve besedy se žáky a studenty, pak trénink.

Přivítání bylo roztomilé. Nejmenší děti v českobudějovické Základní škole Pohůrecká totiž namalovaly obrázek a pověsily ho na hlavní vchod. Zuzana Hejnová svůj portrét s úsměvem okomentovala. „To je hezké. Jsou šikovné,“ rozplývala se.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na vztah k dětem se Zuzany Hejnové vyptával redaktor Deníku Kamil Jáša

S malými dětmi na základních školách je to především hra a zábava, to studenti gymnázií už jsou o poznání sofistikovanější.

„Na gymplu mají dotazy věcnější. Děti už jsou starší a mají větší přehled. Je to rozdíl, ale každé má něco do sebe.“

Každé má opravdu něco do sebe. Malé děti se ptaly, jestli už Zuzka měla kluka. Gymnazisté přitvrdili, ptali se, zda by chtěla mít potomky s Usianem Boltem, že by prý společně měli hodně rychlé děti.

Mistryně světa a medailistka z olympijských her Zuzana Hejnová odpovídala s úsměvem, trpělivě. A vůbec jí nevadilo, že v průběhu náročného dne ztratí energii, kterou potřebuje při závodech a trénincích. Dobrá nálada ji mezi dětmi prý vydrží celý den.

„Děti jsou hodně fajn. Proto to taky dělám, rozjeli jsme akademii a chci je motivovat. Baví mě to a nabíjí. Energii pak půjdu vybít odpoledne na trénink,“ prozradila sedmadvacetiletá atletka.

Na besedách odpovídá Hejnová často na dotazy, které by nečekala, zato novináři se jí často vyptávají na zdravotní stav.„Zdraví vypadá dobře. Musím to zaťukat. Trénuju dobře a doufám, že to vydrží,“ přeje si.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme