Diamantovou ligu v Londýně ozdobí start nejrychlější muže planety Usaina Bolta

Nejrychlejší muž světa se vrací. Světový rekordman Usain Bolt bude hlavní hvězdou úvodního programu dvoudenního mítinku Diamantové ligy v Londýně. Na start stometrové trati se postaví ve 21 hodin a 29 minut středoevropského času.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatá tretra Ostrava 50, Usain Bolt

Zlatá tretra Ostrava 50, Usain Bolt | Foto: Filip Jandourek

Šestinásobný olympijský vítěz závodil naposledy v polovině června v New Yorku a dvoustovku tam zaběhl v průměrném čase 20,29 sekundy.

Pak se kvůli bolesti zad a holeně odhlásil z mítinků v Paříži a Lausanne a tak je jeho forma i směrem ke světovému šampionátu, který začne 22. srpna, nejistá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejrychlejší sprinter světa Usain Bolt se představí na Diamantové lize v Londýně, v běhu na 400 metrů překážek nastoupí i Zuzana Hejnová

„Nikdy jsem o sobě nepochyboval. Do mistrovství světa v Pekingu už zbývá méně než měsíc a nedělám si s tím starosti,“ říká Usain Bolt.

„Jdu krok za krokem, trénoval jsem tvrdě a na závod v Londýně se těším. Pokud všechno vyjde tak jak má, poběžím rychle, ale o času mluvit nechci. Nemůžu chtít všechno najednou, musí to jít postupně,“ popisuje klidným hlasem jamajský sprinter, i když je letos časem 10,12 sekundy z brazilského Ria až na 62. místě letošních světových tabulek.

Jasným lídrem je naopak Američan Justin Gatlin. Toho ale pronásleduje minulost a i když vítězí, není kvůli uplynulému trestu za zakázné látky všude vítán. Spojení sprintu s dopingem odsuzuje i fenomenální Jamajčan.

 

Pekny den. Pro dnesek hotovo. Lehke probehnuti u nas na Zlicine a ted uz jen klepat nohama a cekat na patecni zavod v...

Posted by Zuzana Hejnová - Official on 21. červenec 2015

„Jistě, zvláště v této době, kdy atleti tvrdě pracují a náš sport získává zpátky dobrou pověst. Rozhodně mě to mrzí, protože si zase lidé budou ukazovat na sportovce prstem a začne se spekulovat. To přeci nemůže pomoct žádnému sportu. Takže jsem z toho dost frustrovaný a naštvaný,“ vysvětluje Usain Bolt, který ale Gatlina z ničeho neobviňuje.

Kromě slavného Jamajčana bude dnes české fanoušky zajímat i běh na 400 metrů žen, do kterého po deváté hodině nastoupí Zuzana Hejnová.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme