Do bojů na HME v Praze vstoupí Pavel Maslák a Zuzana Hejnová

Zatímco včera se na halovém atletickém mistrovství Evropy závodilo pouze v koulařském a dálkařském sektoru, dnes se bude v pražské O2 aréně běhat i po oválu. A do drah mimo jiné nastoupí domácí naděje Pavel Maslák a Zuzana Hejnová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová a Pavel Maslák zasáhnou do bojů na HME v Praze

Zuzana Hejnová a Pavel Maslák zasáhnou do bojů na HME v Praze | Zdroj: ČTK

Během úvodního dne šampionátu se do finále koulařů překvapivě neprobojoval druhý muž evropských tabulek Tomáš Staněk.

Ještě víc by se ale sportovní fanoušci divili, kdyby dnes z rozběhů na 400 metrů nepostoupil dál Pavel Maslák, s výkonem 45,27 vteřiny vůbec nejrychlejší muž letošní halové sezony.

Svým cílem se svěřenec Dalibora Kupky netají. Plánuje vyhrát. Myslí si i na evropský rekord Němce Schönlebeho, který má hodnotu 45,5 vteřiny. Zde je ovšem s prognózami už o poznání opatrnější.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do bojů na halovém mistrovství Evropy v Praze zasáhnou i velké české naděje Pavel Maslák a Zuzana Hejnová.

„Překonat bych ho chtěl a měl bych z toho radost. Ale jestli se mi to povede, to nevím. Spíš si myslím, že ne. Uvidíme ve finále,“ nechá se překvapit Pavel Maslák. Domácí atmosféra libeňské O2 arény by z jeho letošního světového maxima ze Stromovky mohla nějakou setinu stáhnout.

„Určitě bych mohl něco ubrat. Už na republice bylo super publikum, ale tady by měla být lepší dráha, tak by mohl být i lepší čas,“ doufá Pavel Maslák, obhájce evropského halového titulu na čtvrtce. Stejně tak i mistr světa.

Další české medailová naděje Zuzana Hejnová je také úřadující světovou šampionkou, jenže 400 metrů překážek se v hale neběhá, i proto nad výběrem disciplíny pro pražský šampionát dlouho dumala. Nakonec dala přednost osmistovce před pro ni tradičnější poloviční tratí.

„Nejsem přesvědčená, že je to ideální. Ale poslechla jsem trenéra, domluvili jsme se, že poběžím osmistovku. I když podle startovní listiny bude čtyřstovka mnohem jednodušší. Ale bude to mít náboj a proběhnu se na delší trati,“ zdůvodnila výběr tratě Hejnová.

Hodně studená sprcha, okomentoval koulař Staněk vyřazení v kvalifikaci HME

Číst článek

Závod na osm set metrů bude pro Hejnovou už třetí individuální disciplínou na evropských halových šampionátech. Již dříve startovala na čtvrtce a taky v pětiboji.

„S vícebojem jsem začínala a mám tak blízko i k ostatním disciplínám. Takže není nic divného, že se představuji na různých tratích. Uvidíme, co mi bude sedět třeba na příští rok.“

Jestli si Zuzana Hejnová vybrala dobře, se poprvé dozvíme krátce po čtvrt na jednu, kdy společně s Lenkou Masnou nastoupí k rozběhu osmistovky. Pavel Maslák vyrazí za obhajobou čtvrtkařského titulu po půl dvanácté.

Vojtěch Bureš, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme