Do projektu ‚Atletika pro děti‘ se v Kladně zapojili i Rosolová, Klučinová, Helcelet nebo Dvořák

Radost z pohybu. Takový je cíl projektu Atletika pro děti, jehož šestý ročník vyvrcholil na kladenském stadionu Sletiště. Tam vyrazilo se svými rodiči více než 5 stovek dětí ve věku od pěti do jedenácti let a motivací pro ně bylo i setkání s atletickými hvězdami.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vícebojařka Eliška Klučinová na kladenském Sletišti pří finále 6. ročníku seriálu Atletika pro děti

Vícebojařka Eliška Klučinová na kladenském Sletišti pří finále 6. ročníku seriálu Atletika pro děti | Zdroj: ČTK

Mezi malými nadšenci byli jak úplní začátečníci, tak viditelně ostřílenější sportovci a navíc jim asistovali u jednotlivých disciplín jen o málo starší závodníci jako například žákyně Kristýna.

„Jako nejsem na tom určitě nějak extra dobře, ale na mistrovství ČR se umísťuju do 10. místa. O téhle akci víme delší dobu, řekli nám to trenéři, tak jsme tady.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Finále 6. ročníku seriálu Atletika pro děti se zúčastnili i Eliška Klučinová, Denisa Rosolová, Adam Sebastian Helcelet nebo Tomáš Dvořák

Na Sletišti byla i národní rekordmanka v sedmiboji Eliška Klučinová, která má ke Kladnu pozitivní vztah i díky tomu, že tady několik let studovala a tak ráda přišla podpořit malé atlety.

„Co vím z posledních let, tak se na atletiku hlásí hrozně moc malých dětí. Atletika je očividně baví a to je dobře. Je to potenciál do budoucích let, že někdo u atletiky zůstane,“ věří Eliška Klučinová, kterou kromě autogramiády čekal na stadionu prestižní souboj.

V hodu oštěpem na cíl soupeřila s překážkářkou Denisou Rosolovou, desetibojaři Adamem Sebastianem Helceletem a bývalým trojnásobným mistrem světa Tomášem Dvořákem.

„Myslím, že vyhraje někdo z chlapů. Netrefím se ani na dva metry a Denisa taky neměla ráda oštěp, tak uvidíme.“ A její tušení se v exhibici potvrdilo.

Tomáš Dvořák a Denisa Rosolová na kladenském Sletišti při finále 6. ročníku seriálu Atletika pro děti | Foto: ČTK

Absolutně nejbližším pokusem se sice blýskla Denisa Rosolová, ale v součtu hodů levou, pravou a oběma rukama vyhrál nejzkušenější z kvarteta Tomáš Dvořák, před Adamem Sebastianem Helceletem, který prý bude muset ještě potrénovat.

„Takový zvláštní, dlouho jsem oštěp nedržel a bylo to znát. Přeci jenom je vidět, že Tomáš má více naházeno, musím ho dohnat,“ usmíval se v odlehčené atmosféře jedenáctý desetibojař světového šampionátu v Pekingu Adam Sebastian Helcelet.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme