Forma jde nahoru, pochvaluje si Maslák. Spokojeností září i Hejnová

Atletické halové mistrovství republiky je u konce. Již tradičně byly ve Stromovce k vidění rychlé časy v závodech na 400 metrů. Ten, o který se postaral Pavel Maslák, je dokonce nejlepším letošním výkonem vůbec, když předvedl čtyřstovku v čase 45,27 vteřiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák v cílové rovince závodu na 400 metrů na halovém mistrovství republiky

Pavel Maslák v cílové rovince závodu na 400 metrů na halovém mistrovství republiky | Zdroj: ČTK

„Je to super čas a musím uznat, že tady byla vynikající atmosféra. Diváci mě hodně tlačili dopředu, takže je to i kvůli tomu,“ chválil si atmosféru šampionátu ve Stromovce Pavel Maslák.

Dobrou diváckou kulisu zažije jistě i za necelé dva týdny, kdy ho publikum v pražské 02 areně požene za obhajobou titulu mistra Evropy v závodě na 400 metrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Halové mistrovství České republiky v atletice v pražské Stromovce ozdobili svými výkony především Pavel Maslák a Zuzana Hejnová

O tom, že má 24letý sprinter formu, svědčí i fakt, že tak rychlý čas předvedl i přesto, že nedělní finále ve Stromovce bylo jeho třetí čtvrtkou během čtyř dnů.

„Měl bych být trošku unavený, ale běželo se mi fantasticky. Určitě lépe než včera a myslím, že forma jde nahoru.“

Nahoru jde forma i Maslákovým parťákům pro českou štafetu na 4x400 metrů. Trio Tesař, Šorm a Němeček stlačilo v republikovém finále své časy hluboko pod 47 vteřin.

Maslák tak věří v triumf na mistrovství Evropy nejen v individuálním startu, ale úspěch by podle něj mohl přijít právě i ve štafetě.

Pavel Maslák předvedl na halovém MČR nejlepší letošní výkon na 400 metrů

Číst článek

„Určitě přijít může. Záleží, jakou dostaneme dráhu. Podle toho, co vím, tak bychom měli dostat jedničku nebo dvojku. Mohlo by to zacinkat.“

V nejdelší sprinterské disciplíně se kvalitním výkonem předvedla i Zuzana Hejnová. Úřadující mistryně světa na 400 metrů překážek vyhrála v čase 52,76. Spokojená tedy být mohla.

„Říkala jsem, že budu spokojená s časem kolem 53 vteřin. Tohle mě hodně překvapilo a běželo si mi fakt skvěle. Na to, že to byl sólo závod, tak bych byla schopná běžet ještě rychleji, kdybych měla konkurenci.“

Zuzana Hejnová byla se svým časem 52,76 vteřiny na halovém mistrovství republiky nadmíru spokojená | Foto: ČTK

Výkon Zuzanu Hejnovou natolik překvapil, že sama teď neví, jestli se na evropském šampionátu představí v závodě na 400 metrů, nebo na plánované osmistovce.

„Myslela jsem si, že čas kolem 53 vteřin bude dobrým základem pro osmistovku. Tenhle čas mě ale překvapil a myslím si, že bych byla schopná běžet i rychleji a ani na čtvrtce bych se neztratila. Rozhodnutí asi necháme na poslední chvíli i podle startovek, jak se přihlásí holky. Kolik bude závodnic a podle toho se rozhodnu,“ říká Zuzana Hejnová.

Vojtěch Bureš, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme