Hejnová bude v Pekingu obhajovat zlato, sezónní maximum má stačit na medaili

Mezi největší české medailové naděje bude na blížícím se atletickém mistrovství světa opět patřit Zuzana Hejnová. Suverénní vítězka z posledního šampionátu v Moskvě se sice celou loňskou sezonou protrápila kvůli zranění, letos ale opět vítězí v závodech Diamantové ligy a v Pekingu chce vybojovat další medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová vládne Diamantové lize

Zuzana Hejnová vládne Diamantové lize | Zdroj: Reuters

„V roce 2013 jsem široko daleko moc soupeřek neměla, teď mi přijde, že jsme hodně vyrovnané. Pět šest holek může bojovat o nejvyšší příčky. Doufám, že jsem mezi nimi,“ věří Zuzana Hejnová.

V předloňské sezoně neprohrála jediný závod na trati 400 metrů překážek a ve finále v Moskvě zaběhla skvělý národní rekord 52 sekund a 83 setin.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zuzana Hejnová zná čas, který bude v Pekingu stačit na světovou medaili. K jeho dosažení si musí vylpešit letošní rekord

Tak rychle na šampionátu v Číně ale prý nejspíš nepoběží „Myslím, že letos ještě ne, ale příští rok to není nereálné. Ale musím vydržet zdravá, pak můžu trénovat naplno, nic mě neomezuje a výsledky tomu odpovídají.“

„Myslím, že letos 53,50 běžet můžu,“ mluví česká atletka o čase, který ještě letos žádná překážkářka na světě nezaběhla, a tak by mohl stačit dokonce na titul.

„Záleží, jak bude připravená Kaliese Spencerová. Jestli bude připravená, bude to velký boj a na zlato bude potřeba běžet o něco rychleji. Ale 53,50 bude určitě stačit na medaili,“ je přesvědčená Zuzana Hejnová.

Šéfem světové atletiky je Sebastian Coe, ve volbě porazil Bubku

Číst článek

V aktuálních světových tabulkách druhá časem 53,76 sekundy. Před ní je o dvě setiny jen Američanka Shamier Littleová, ale ta předvedla rychlé časy jen ve Spojených státech a tak česká překážkářka poukazuje hlavně na výkony Dánky Sary Petersenové.

„Je to překvapení. Znám ji už dlouho, objely jsme skoro všechny závody. Říkala mi, že měla snad třikrát únavovou zlomeninu na noze. Určitě ji to brzdilo a jestli je zdravá, určitě se to ukáže na výkonech,“ dodává před mistrovstvím světa v Pekingu Zuzana Hejnová, která vstoupí do rozběhů na šampionátu v neděli.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme