Hejnová i Rosolová se v rozběhu šetřily. S problémy postoupila americká favoritka

Obě české atletky si na trati 400 metrů překážek s přehledem zajistily postup do semifinále mistrovství světa. Navíc se Zuzana Hejnová i Denisa Rosolová snažily v Pekingu šetřit síly na další souboje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denisa Rosolová a Zuzana Hejnová v dějišti ME

Denisa Rosolová a Zuzana Hejnová v dějišti ME | Foto: Tereza Jelínková

„Cítila jsem se dobře. Jsem ráda, že jsem si mohla trať jen tak lehce proběhnout v rámci rozcvičení,“ těší stále ještě úřadující mistryni světa Zuzanu Hejnovou, že ve svém rozběhu dominovala, navíc ve čtvrtém nejrychlejším čase 54,55 i s vypuštěným závěrem.

Překážkářka vede pořadí Diamantové ligy, když vyhrála poslední 3 závody, přesto ale před startem nebyla úplně klidná. „Byla jsem trošku nervózní, ale to jsem před každým rozběhem. Může se stát cokoli. Italka přede mnou spadla, čehož se vždycky trochu bojím.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Obě české překážkářky zvládly rozběh v rámci rozcvičení, zjistil v Pekingu reportér ČRo Jakub Marek

Druhá ve svém rozběhu skončila Denisa Rosolová, která tak bude mít, stejně jako Hejnová, v semifinále výhodu lepšího nasazení do drah. I když pocitově běžela uvolněně, moc sil jí nezbylo.

„Nevím, zda jsem pošetřila síly, protože je strašné vedro. Při rozcvičce jsem dělala minimálně pohybů a docela mě překvapilo, jak to všichni ‚mydlí.‘ Přijde mi, že my Češky neděláme skoro nic, doufám, že šetříme síly na nejdůležitější běhy,“ chystá se Denisa Rosolová na pondělní semifinále a případné středeční finále.

Hejnová, Rosolová i Marcell vstup do MS zvládli, Maslák končí

Číst článek

Přestože Rosolová skončila ve svém rozběhu druhá, porazila vedoucí ženu vedoucích světových tabulek Shamier Littleovou. Američanka s výraznou zelenou mašlí ve vlasech nakonec těsně prošla dál jako poslední postupující z 24. místa.

„Afroameričankám to buď vychází, nebo to totálně koní. Ona může zítra mít úplně jinačí čas a úplně jinačí techniku. Ani se tomu nedivím,“ dodává k nevyzpytatelnosti favoritky Denisa Rosolová.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme