Hejnová mistrovství Evropy obětovala. Do Ria poletí s minimem odběhnutých závodů

Tušila ideální formu na olympijské hry, ale po slibné přípravě přerušilo sezonu Zuzany Hejnové zranění achillovky. I přes řadu komplikací se česká atletka dala do pořádku před olympijskými hrami, na kterých bude jednou z hlavních českých adeptek na medaili. I pro Hejnovou samotnou jsou hry vrcholem sezony, kvůli kterému obětovala start na nedávném evropském šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová vládne Diamantové lize

Zuzana Hejnová vládne Diamantové lize | Zdroj: Reuters

„Mrzelo mě to, protože výkony v Amsterdamu byly bídné a měla jsem na to tam vyhrát. Ale kdyby se povedla Evropa a na olympiádě by to nebylo ideální, vyčítala bych si to. Obětovala jsem ME a věřím, že budu dobře připravená na olympiádu,“ věří Zuzana Hejnová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zuzana Hejnová je připravena do Ria. Úspěchu na olympijských hrách obětovala i mistrovství Evropy

Po ideálním loňském roce má za sebou letos jediný, a zároveň nevýrazný výsledek. Na Zlaté tretře zaběhla před dvěma měsíci čtvrtku překážek za 55,69 sekundy, přitom nejlepší letošní výkon Američanky Muhammadové je o necelé 3 sekundy rychlejší.

Do odletu do Ria čekají Hejnovou už jen dva menší závody v Táboře a v Chebu, a tak se už smířila s tím, že odběhnutých závodů bude mít před Riem méně, než by chtěla.

„Nedá se nic dělat. Pořád probíhá tréninkový cyklus, pak už si jen odpočinu a zvládnu to i bez závodů. Těžko bych něco předvedla, kdybych neměla natrénováno. Závody mi budou chybět, ale když budu fyzicky dobře připravená, zvládnu to,“ věří.

Šebrle pochválil české atlety a zkritizoval nákupy Turecka a spol.

Číst článek

Mistryni světa mohou ale povzbudit výsledky jejích konkurentek. Třebaže její ostravský čas patří mezi ty průměrné, ostatní nejsou v tomto roce o moc lepší, takže se Hejnové může klidněji spát.

„Jsem klidnější. Asi by se mi usínalo hůř, kdybych věděla, že běhají na počkání za 53,50 a bude to honička. Takhle věřím, že časy, co se teď běhají, budu schopná běžet taky,“ tuší obhájkyně bronzu z Londýna, která by tentokrát slitinu chtěla vyměnit za nejcennější kov.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme