Nejrychlejším mužem planety je Jamajčan Bolt, o setinu sekundy porazil Gatlina

Nejočekávanější souboj na atletickém MS v Pekingu ovládl Jamajčan Bolt, který ve sprintu na 100 metrů porazil Američana Gatlina. Koulař Jan Marcell ve finále koulařů skončil desátý. Ve druhé desítce dokončila sedmiboj Eliška Klučinová, kterou limitovalo nedávné zranění achilovky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jamajčan Usain Bolt vyhrál na atletickém MS v Pekingu sprint na 100 metrů, druhý doběhl Američan Gatlin (vlevo)

Jamajčan Usain Bolt vyhrál na atletickém MS v Pekingu sprint na 100 metrů, druhý doběhl Američan Gatlin (vlevo) | Zdroj: Reuters

Bolt tentokrát dobře odstartoval, celý závod se držel v čele a nakonec časem 9,79 sekundy obhájil titul z Moskvy. Raduje se tak ze svého třetího titulu mistra světa. Stříbrnou medaili získal o setinu sekundy horším časem Gatlin, bronz slaví Kanaďan de Grasse a Američan Bromell.

 

Usain Bolt je stále králem! V úžasném finále na 100 metrů předčil Justina Gatlina o pouhou setinu a časem 9,79 se opět...

Posted by Česká atletika on 23. srpen 2015

Český zástupce ve finále koule nenavázal na kvalifikaci, kde o 32 centimetrů dokázal překonat dvacetimetrovou hranici. Ve finále byl jeho nejlepším zápisem Jana Marcella výkon 19,69, což stačilo pouze na desáté místo.

Tomáš Staněk výkonem 19,64 do finále nepostoupil.

Elišce Klučinové během druhého dne sedmiboje pomohl skvělý hod oštěpem. Poprvé v kariéře překonala 51. metrů a posunula se až na 11. místo. To ale v závěrečné osmistovce neudržela a v konečném pořadí je třináctá.

Mistryní světa je Britka Jessica Ennisová Hillová, která v Pekingu předvedla skvělý návrat po mateřské dovolené.

Do semifinále běhu na 400 metrů překážek postoupily dvě Češky. Zuzana Hejnová vypustila závěr, přesto zaběhla čas 54,55, svůj rozběh vyhrála a celkově skončila čtvrtá. Výkonem 55,33 a postupem do semifinále oslavila své páteční narozeniny také Denisa Rosolová.

Na velmi silnou konkurenci v běhu na 400 metrů doplatil Pavel Maslák. V rozběhu sice zaběhl svůj druhý nejrychlejší letošní čas 45,16, i tak byl ale ve své čtyřstovce poslední. Celkově obsadil 22. místo a do semifinále nepostoupil.

 

Pavel Maslák se na čtvrtce odvážně pral v rozběhu s přetěžkou konkurencí a byl z toho čas 45,16 a šesté místo, které ale...

Posted by Česká atletika on 22. srpen 2015

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme