Hejnová se bude učit rychlost i němčinu, chce získat třetí titul mistryně světa v řadě

S trenérkou Martinou Blažkovou slavila překážkářka Zuzana Hejnová olympijský bronz v Londýně, pod vedením Dalibora Kupky dva tituly mistryně světa. Nově bude úspěšná atletka spolupracovat s Falkem Balzerem a úkol německého kouče je jasný, třetí další vítězství na světovém šampionátu pro jeho svěřenkyni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atletka Zuzana Hejnová s novým koučem Falkem Balzerem

Atletka Zuzana Hejnová s novým koučem Falkem Balzerem | Zdroj: ČTK

„Rozhodnout se pro cizí zemi je hrozně náročné, protože pro mě bude všechno nové. Bude to náročné, i co se cestování týká. Nejdřív jsem proto zvažovala varianty v Čechách, protože by to pro mě bylo jednodušší a pohodlnější. Říkala jsem si, ale že by tohle mohl být nový impulz,“ vysvětlovala česká reprezentantka svoji netradiční volbu.

Falk Balzer byl sám úspěšný překážkář, v kratších disciplínách, na 110 a 60 metrů byl druhý na mistrovství Evropy, respektive třetí na halovém světovém šampionátu. A právě rychlost je podle rodáka z Lipska u Zuzany Hejnové - v prosinci 30leté - třeba zlepšit.

„Je to určitě možné. Zuzana vždy běhala i delší vzdálenosti, ale vedl jsem i Anju Rückerovou, někdejší vicemistryni světa na 400 metrů, a ta ke mně přišla ve stejném věku jako Zuzana a i u ní jsme na rychlosti ještě dokázali zapracovat,“ říká Falk Balzer.

Překážkářka Hejnová představila nového kouče. Stal se jím Němec Balzer

Číst článek

Na čem dál bude třeba v novém česko-německém vztahu zapracovat, je komunikace. Falk Balzer je vystudovaný psycholog, který prý umí i anglicky. Na tiskové konferenci ale tuto dovednost nepředvedl. Učebnice tak nespíš otevře jeho nová svěřenkyně.

„Moje němčina je špatná. Neumím vůbec nic, jenom pár slovíček, ale už jsem si koupila němčinu pro samouky. Myslím, že budu mít v Německu prostor se něco naučit. Tím, že tam budu poměrně dost času, tak pochytím i něco z okolí,“ doufá česká atletka.

Připravovat se bude Zuzana Hejnová střídavě v Praze a německém Hofu s dalšími atletkami v Balzerově skupině. Sám trenér zdůraznil, že Hejnová je pro něj číslo jedna. Závodnici pražské Dukly ale teď zajímá spíš číslo tři. Příští rok na mistrovství světa v Londýně by chtěla závod 400 metrů překážek vyhrát potřetí v řadě.

„Zajímá mě to pro mě. Pro něj i pro mě je to jasný cíl sezony, pro který uděláme maximum. Už mi říkal, co by zlepšil, abychom toho dosáhli. Věřím, že nad tím bude hodně přemýšlet a že se to povede.“

Když ano, bude Zuzana Hejnová vůbec první českou atletkou, která vyhrála tři světová finále po sobě.

Marek Augustin, Vojtěch Man, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme