Hlavně nebýt nervózní, přeje si Špotáková. V hodech cítí třímetrovou rezervu

V poslední den atletického mistrovství světa v Pekingu budou čeští fanoušci směřovat pozornost hlavně do oštěpařského sektoru. Dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková vstoupí tři čtvrtě hodiny po poledni do finále s velkými ambicemi a také chutí předvést svůj nejlepší letošní výkon.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková v kvalifikaci dohodila za 65 metrů

Barbora Špotáková v kvalifikaci dohodila za 65 metrů | Zdroj: Reuters

Aklimatizaci a šestihodinový časový posun zvládla zkušená závodnice bez problémů, stejně jako kvalifikaci, ve které setřásla prvotní nervozitu, hodila 65 metrů a 2 centimetry a přemýšlela, jak stráví dobu před finále.

„Musíme to ještě probrat. Jelikož trénuju sama, tak si to musím nechat rozležet a zkonzultovat s Věrkou Cechlovou a Tomášem Dvořákem, kteří mi tady pomáhají,“ přibližovala rozesmátá Barbora Špotáková po kvalifikaci, ze které postoupila třetím nejdelším hodem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsou tam 3 metry navíc, zjistil o hodech Barbory Špotákové přímo od oštěpařky reportér ČRo Jakub Marek

Sama ale moc dobře věděla, že při tom jejím 65 metrů dlouhém pokusu neměl oštěp ideální trajektorii, a tak věří, že i když vstoupí ve 12 hodin a 45 minut českého času do závodu jako tabulkově pátá atletka, všechno se po dnešním pekingském večeru změní.

„Na druhou je to poučení, že si musím víc hlídat techniku. Jsou tam tři metry navíc, to je dobré vědět,“ věří si česká dvojnásobná olympijská vítězka.

Při finále se bude snažit nemyslet na rok 2008, kdy v Ptačím hnízdě vybojovala své první olympijské zlato. Vzpomínky jsou to podle Barbory Špotákové úžasné, ale zbytečně by ji mohly svazovat a důležité tak dnes bude, v jaké pohodě dorazí na stadion.

„Nebýt moc nervózní a nějak to rychle přečkat. Dobré je, že jsem zdravá, tak se těším,“ doplňuje mistryně světa z japonské Ósaky z roku 2007, která by ráda přidala po osmi letech další titul.

Ve finále se kromě Barbory Špotákové představí v poslední den šampionátu i výškař Jaroslav Bába. Jeho závod začne třicet minut po poledni, stejně jako živý přenos na streamu Český rozhlas Sport. Všechno podstatné uslyšíte i na Radiožurnálu.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme