Jamajčan Usain Bolt přijede do Ostravy na Zlatou tretru, poběží dvoustovku

Jamajský sprinter Usain Bolt potvrdil svou účast na květnové Zlaté tretře, na které poběží svou oblíbenou dvoustovku. Bude to jeho jediný evropský start v první části sezony a pořadatele kromě své účasti Bolt potěšil i volbou disciplíny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatá tretra Ostrava 50, Usain Bolt

Zlatá tretra Ostrava 50, Usain Bolt | Foto: Filip Jandourek

„Chtěli jsme, aby běžel dvoustovku, protože je to delší trať a pobaví větší část stadionu. Navíc on má dvoustovky nejraději a má k ní nejbližší vztah,“ popisuje volbu sprinterského fenoména sportovní manažer mítinku Alfons Juck.

Usain Bolt, který se podle svých slov do Ostravy vrací hlavně kvůli nádherné atmosféře, si tak připíše už sedmou účast na Zlaté tretře a to samozřejmě výrazně zvedá prestiž celé akce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Usain Bolt bude startovat posedmé v kariéře na Zlaté tretře. Po tříleté pauze se na mítinku představí v závodu na 200 metrů.

A i když loni téměř nestartoval kvůli zdravotním problémům a ani jeho letošní časy nejsou zatím výjimečné, organizátoři se nemusí bát, že by na Bolta lidé nepřišli.

„Všude na světě poutá obrovskou pozornost. S tímto problémem se nikde nepotkal. Viděli jste, co se dělo v Brazílii a uvidíte, co bude za šílenství na Bahamských ostrovech. Poběží doma v Karibské oblasti,“ mluví Alfons Juck o jeho posledním startu v Riu a o blížícím se neoficiálním mistrovství světa štafet.

Na Bahamách by měl běžet o víkendu s jamajským týmem 4x100 a 4x200 metrů. Následující start pak čeká Usaina Bolta 26. května v Ostravě a sportovní manažer akce popisuje, proč mezi největší sprinterskou hvězdou a organizátory Zlaté tretry funguje určitá chemie.

„Tak sledujeme výkony a podobnou paralelu bych uvedl, že máme v hledáčku Kemara Baileyho-Colea. To je stovkař, který vloni vyhrál Hry Commonwealthu, Diamantovou ligu v Curychu a v Birminghamu. Ale stále je ve stínu Bolta.“

 

Zlatí herci zvou na tretru, neváhejte, v prodeji je již i část vstupenek na hlavní tribunu a hlavně na nové tribuny do oblouků!http://vstupenky.ticket-art.cz/vyhledavani/zlat%E1+tretra/

Posted by Zlatá tretra / Golden Spike on 19. březen 2015

A právě Usain Bolt byl před lety v podobné pozici jako je teď jeho krajan Kemar Bailey-Cole. Jako ještě málo známého juniora ho pozvali na Zlatou tretru a během let z něj vyrostla největší atletická hvězda. A tak třeba až Bolt skončí, nahradí ho právě Bailey-Cole.

„Chtěli bychom ho získat na Zlatou tretru na 100m, aby také získal pozitivní vztah k našemu mítinku. Pak bysme z toho mohli těžit, když se z něj stane velká hvězda,“ mluví Alfons Juck o receptu, díky kterému dorazí v květnu Usain Bolt na Zlatou tretru už posedmé. Připravujeme podrobnosti.

Vojtěch Bureš, Simona Bartošová, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme