Je to skvělé vítězství, zářil po vítězné stovce rozesmátý Usain Bolt

Usain Bolt je i nadále nejrychlejším mužem planety. Ve finále stometrové trati na mistrovství světa v Pekingu porazil o jedinou setinu sekundy letošního suveréna Američana Justina Gatlina.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jamajčan Bolt slaví na atletickém MS v Pekingu vítězství ve sprintu na 100 metrů

Jamajčan Bolt slaví na atletickém MS v Pekingu vítězství ve sprintu na 100 metrů | Zdroj: Reuters

Jamajčan po dlouhé době nevstupoval do boje o titul v roli největšího favorita, ve finále zaběhl čas 9,79 sekundy a ukázal, že je kromě fenomenálního sprintera i velkým bojovníkem.

„Moc mě těší, že pokračuje moje vítězná série, že dál dominuji světovému sprintu. Je to pro mě velice důležitá věc. Zaměřil jsem se na další titul z Pekingu a povedlo se mi to,“ říkal rozesmátý Usain Bolt po neuvěřitelně dramatickém souboji s Justinem Gatlinem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Moc mě těší, že pokračuje moje vítězná série, že dál dominuji světovému sprintu, říkal po vítězství na 100 metrů Usain Bolt

Do posledního okamžiku nebylo jasné, jestli skončí nebo bude pokračovat éra teď už devítinásobného mistra světa. V návalu emocí navíc označil Bolt své pekingské vítězství za největší v kariéře.

„Byla to pro mě velice těžká sezona. Moc závodů jsem neodběhal, do toho jsem měl drobné zranění. Je to skvělé vítězství.“

Šestinásobný olympijský vítěz tak rázně utnul spekulace o tom, že by měl po šampionátu v Číně ukončit kariéru. Navíc, když má motivaci v podobě rychlého amerického soupeře, nad kterým ale visí stín minulosti v podobě dvou dopingových prohřešků.

„Závodem žiju. Je mi jedno, proti komu závodím, bavím se a je pro mě ohromně vzrušující slyšet řev zaplněných tribun kolem. Je naopak fajn, že Justin Gatlin běhá hodně rychle. Tahle stovka byla skvělou reklamou na celý šampionát,“ říkal obhájce světového zlata Usain Bolt.

Navíc si Bolt zavzpomínal na své olympijské vítězství před sedmi lety a tak je minimálně pro tuto chvíli ‚Ptačí hnízdo‘ jeho nejoblíbenějším stadionem.

„Teď asi ano, když se mi podařilo navázat na předchozí úspěchy.“

Navenek spokojený odcházel z atletického oválu i Justin Gatlin. Podle tabulek i odborníků jasný favorit stovky. Jeho slovům o spokojenosti s druhým místem ale bude věřit málokdo.

„Jsem šťastný, že jsem vybojoval medaili. Byl to zajímavý souboj a jsem rád, že zde můžu reprezentovat svoji zemi. Hodně lidí by chtělo mít stříbro z mistrovství světa. Já ho mám a jsem spokojený,“ rychle prohodil bez náznaku úsměvu americký sprinter.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme