Jeremy Wariner slaví 31. narozeniny. Pokud se letos zraní, na atletické ovály se už nevrátí

Železný versus Backley, Šebrle proti Clayovi. Přestože má každý atlet proti sobě vždy několik soupeřů, často se boj na velkých akcích typu olympijských her zúží na dva hlavní rivaly. V běhu na 400 metrů takovou dvojici ještě nedávno tvořili Američané LaShawn Merrit a Jeremy Wariner. Trojnásobný olympijský vítěz Wariner dnes slaví 31. narozeniny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atletika, ilustrační foto

Atletika, ilustrační foto | Foto: David Kubíček

Na stupních vítězů po hladké čtvrtce na olympijských hrách v Aténách 2004 stáli pouze Američané, a tak nebylo žádným překvapením, že o pár dní později se všichni sešli na tom nejvyšším místě pro vítěze štafety. Jeremy Wariner odjížděl z Řecka se dvěma zlatými medailemi po pár letech dřiny.

„Začal jsem běhat v šestnácti, a jak jsem se dostal v roce 2003 na vysokou školu, tak jsem zvyšoval dávky. Je to dobrá práce, mám rád, co dělám,“ liboval si v dobách své největší slávy Jeremy Wariner.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trojnásobný olympijský vítěz Jeremy Wariner slaví 31. narozeniny

Po roce 2004 nastala jeho nejslavnější éra, ve které se ale čím dál častěji promítaly výkony LaShawna Merrita. Na hrách v Pekingu 2008 s ním Wariner prohrál a získal stříbro, o rok později na světovém šampionátu v Berlíně totéž.

„Bylo pár pochybovačů, co mi říkali, že LaShawn Merrit mě tam porazí, a já chtěl být schopný jim ukázat, že já jsem pořád světová jednička, pak ale přišel pád. Tuhle sezónu chci dokázat, že jsem neodpadl, že tu stále jsem a to, že jsem měl jednu špatnou sezónu, ještě neznamená, že moje kariéra je u konce,“ říkal v roce 2009 atlet, který se na závodě neukáže nikdy jinak, než ve slunečních brýlích.

Internetová fóra ale spíše než dohady nad barvou jeho očí plnily v poslední době spekulace, kam se Jeremy Wariner ztratil. Na hry do Londýna se kvůli nezvládnuté americké kvalifikaci neprobojoval, jeho časy se zhoršily i o pět sekund. Nedávno prohlásil, že pokud mu tuto sezónu zničí nějaké zranění, ukončí nejrychlejší běloch v historii čtvrtky v 31 letech kariéru.

Martin Charvát, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme