Konec tréninků v zimě. Stavba ostravské atletické haly finišuje

Ostravským atletům chybí hala s oválem a nezbývá jim nic jiného než trénovat v provizorních školních tělocvičnách nebo v pronajatých halách na druhém konci republiky. To se ale změní. Hned vedle nového ostravského městského stadionu totiž roste atletická hala a sportovci už se jí nemůžou dočkat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vizualizace nové atletické haly v Ostravě

Vizualizace nové atletické haly v Ostravě | Foto: www.ostrava.cz

„Pracuje se na spodních dvou podlažích a začíná se dělat střešní krytina. Jakmile se dodělá, začneme montovat technologie a pokládat sportovní povrch,“ vysvětluje postup stavby Kamil Vrubl z městské společnosti Vítkovice aréna.

Hala má být hotova do konce listopadu, sportovci by ji měli začít využívat na začátku příštího roku. Ještě před rokem přitom bylo na prostranství vedle vítkovického hokejové arény jen parkoviště, zelená louka a stometrový tunel. Ten bude s novou halou propojen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Několik týdnů před dokončením navštívila atletickou halu v Ostravě reportérka ČRo Zdislava Mochová

O tréninky v nové atletické hale je mezi sportovními kluby obrovský zájem. „V zimním období bude problém najít volné místo, aby měla hala oddych. Trénovat tu budou oddíly z okolí a máme žádosti o soustředění z Brna i Prahy,“ dodává Oldřich Zvolánek ze Sdružení sportovních klubů Vítkovice.

Trénovat tady ale budou i sportovní hasiči, hokejisté, fotbalisté, školáci, a dokonce ozbrojené složky. Kromě běžeckého oválu bude součástí haly osm přímých drah o délce 60 metrů a sektory pro skok do výšky, dálky a o tyči a pro vrh koulí.

Zatímco dělníci finišují, mladí atleti stále trénují na nedalekém Městském stadionu. „V nové hale bude víc místa a lepší dálkařský sektor, trénink bude o něčem jiném. V tunelu se furt někdo pletl a nemohli jsme se věnovat technickým disciplínám,“ těší se 19letý skokan Jiří Zeman.

Po dostavění haly atleti nebudou muset přes zimu trénovat venku. „Párkrát se mi stalo, že jsem uklouzl, spadl nebo jsem si natáhl úpony. Když je -15 a napadne sníh, je větší riziko zranění. Člověk si musí dávat pozor a nemůže běhat tak rychle,“ ví běžec na střední tratě Jakub Zemaník.

Zdislava Mochová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme