Kudličku zdržela snoubenka, pak na Pražské tyčce skočil český rekord

Atlet Jan Kudlička ozdobil 25. ročník mítinku Pražská tyčka českým rekordem. V dolní části Václavského náměstí překonal laťku ve výšce 583 centimetrů a tímto výkonem se posunul na třetí místo světových tabulek v letošním olympijském roce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

IRO_1595 Jan Kudlička.jpg

IRO_1595 Jan Kudlička.jpg | Foto: ASC Dukla

„Závod pro mě byl strašně těžký. Postupem času jsem do něj ztrácel chuť,“ řekl Jan Kudlička, který nevstupoval do tyčkařského sektoru v ideálním rozpoložení.

Kvůli protažení soutěže žen, kterou vyhrála výkonem 450 centimetrů jeho snoubenka Jiřina Ptáčníková, se musel tři hodiny udržovat ve střehu a už na začátku závodu cítil únavu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Kudlička v průběhu Pražské tyčky ztrácel chuť k závodění, na konci ale skočil český rekord

Tu ze sebe ale po prvních pokusech setřepal a nakonec o centimetr posunul loňské české maximum Michala Balnera.

„Jsem strašně rád, že se mi povedlo udělat tři krásné skoky na 5,83. Všechny tři stejné a každým skokem to bylo blíž. Vyrovnanost skoků byla super a konečně jsem si zboural blok v hlavě,“ říká nový český rekordman.

Zvýšené sebevědomí by mu mohlo pomoct vzhledem k letním olympijským hrám v brazilském Riu. Letos měl totiž skočeno o 18 cm méně a ve světových tabulkách byl až ve třetí desítce. Vydařený závod před domácím publikem ho ale rázem katapultoval na třetí místo za Američana Kendrickse a Kanaďana Barbera.

Na svém limitu prý ještě rozhodně není. „Pocitově mám ve skákání strašné rezervy. Za ideálních podmínek bych mohl vyčarovat ještě něco jiného. Dneska bylo bezvětří. Stačí, když foukne trošku jinak a letí to úplně jinak. Ale musím zůstat na zemi. Teď je důležité ME,“ doplňuje Jan Kudlička.

A pokud jeho forma vydrží nebo ještě dva týdny, mají se čeští atletičtí diváci na evropském šampionátu v Amsterdamu na co těšit, protože víc než on a světový rekordman Renaud Lavillenie letos v Evropě nikdo neskočil.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme