Legendární gymnastka Věra Čáslavská má rakovinu slinivky a čeká ji operace

Sedminásobná olympijská vítězka v gymnastice Věra Čáslavská trpí rakovinou slinivky břišní a v pátek se podrobí náročné operaci. Informoval o tom Český olympijský výbor. Třiasedmdesátiletá sportovkyně se diagnózu dozvěděla před třemi týdny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Věra Čáslavská

Věra Čáslavská | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

„Děkuji všem za podporu, zejména mým dětem Martinovi a Radce. Ve svém životě jsem se musela mnohokrát utkat s nepříznivým osudem. Jsem připravená postavit se mu znovu. Nebude to jednoduché, ale jsem odhodlaná bojovat. Tak, jak jsem se to naučila ve sportu. Dejte mi prosím čas, nyní potřebuji především klid,“ citoval ČOV nejúspěšnější českou gymnastku.

Na olympijských hrách v Tokiu 1964 vybojovala Čáslavská tři zlaté medaile za víceboj, přeskok a kladinu. O čtyři roky později přidala v Mexiku další čtyři nejcennější kovy za víceboj, přeskok, bradla a prostná a stala se jednou z nejobdivovanějších osobností planety.

Čestná předsedkyně Českého olympijského výboru se stala mistryní světa a jedenáctkrát mistryní Evropy. V roce 2001 byla zařazena k Emilu Zátopkovi mezi Sportovní legendy.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme