Mám natrénováno, hlásí Špotáková. Na Julisce chce pokořit hranici 60 metrů

Velmi silnou konkurenci přilákal 22. ročník Memoriálu Josefa Odložila. Prestiž tradičního atletického mítinku navíc zvyšuje pokus o český rekord na trati 1500 metrů. Ten se dnes na pražské Julisce pokusí překonat halový mistr Evropy Jakub Holuša. Oštěpařka Barbora Špotáková se pak bude snažit atakovat hranici 60 metrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková na tiskové konferenci před startem Memoriálu Josefa Odložila

Oštěpařka Barbora Špotáková na tiskové konferenci před startem Memoriálu Josefa Odložila | Zdroj: ČTK

„Když bude dobré počasí a přijde hodně lidí, tak to pomůže ke kvalitnějšímu výkonu. Přál bych si, aby počasí vyšlo. Zkusme se zase pobavit stejně jako v O2 areně,“ připomíná Jakub Holuša elektrizující atmosféru z březnového halového mistrovství Evropy v Praze.

Stejná kulisa jako v uzavřené aréně samozřejmě na otevřeném stadionu být nemůže, ale i na Julisce už diváci dokázali připravit atletům skvělé podmínky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oštěpařku Barboru Špotákovou nechává nevydařený vstup do sezony klidnou. Ví, že natrénováno má

Navíc oproti původním předpovědím nemá dnes během hlavního programu pršet. To určitě přivítá i Barbora Špotáková, která si chce po dvou nepovedených závodech na domácím stadionu zlepšit závodní náladu.

„Vím, že mám hodně natrénováno, a věřím, že se budu během sezony zlepšovat. Měla jsem to takhle několikrát,“ naznačuje dvojnásobná olympijská vítězka, že podobný úvod sezony už několikrát zažila.

Atlety výsledky z úvodu sezony netrápí, do MS zbývají ještě měsíce

Číst článek

V roce 2007 prohrála česká oštěpařka s Němkou Obergföllovou ve všech závodech až na jeden, a ten přišel na konci sezony Japonsku, kde Špotáková vyhrála svůj zatím jediný titul ze světového šampionátu.

„Rozhodně jsem nemívala zrovna ideální vstupy do sezony, ale poté jsem zažila krásné konce. I pod Honzou Železným v roce 2011 jsem v Tegu hodila 71,40 metru,“ mluví česká oštěpařka o dalším skvělém výsledku z mistrovství světa.

Spekulace spojené s Železným neřeší

A jméno Jana Železného připomíná záměrně, protože už se ozvalo mnoho hlasů, které spojovaly odchod od trenéra s jejím aktuálním výsledkovým propadem. Špotáková si z toho ale nic nedělá.

„Tohle neřeším, ať si každý říká, co chce. Uvidíme na konci sezony. Tenhle rok je sice mistrovství světa, ale příští rok je olympiáda,“ dodává s klidem světová rekordmanka v hodu oštěpem, která vstoupí do soutěže na Memoriálu Josefa Odložila v 18.45.

Ve stejný čas odstartuje i patnáctistovka s Jakubem Holušou. Přímý přenos soutěží z Julisky začne na streamu Český rozhlas Sport a v mobilní aplikaci iRadio už v 18 hodin.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme