Maslák pro finále upravil taktiku, stříbro získal výborným finišem

Do cílové rovinky vbíhal až jako šestý. Skvělým finišem si ale Pavel Maslák vybojoval evropské stříbro na hladké čtyřstovce. Pro finále upravil taktiku, která nakonec nestačila jen na vítězného Brita Rooneyho.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mocný finiš Pavla Masláka

Mocný finiš Pavla Masláka | Foto: ASC Dukla

Pavle, už se vám někdy stalo, že byste v závěrečné stovce předběhl tolik soupeřů?

Asi se mi to ještě nestalo. Většinou jsem rozbíhal rychle, na cílové rovince jsem byl první a už jsem doufal, že mě nikdo nepředběhne.

Čím tedy byla způsobena změna taktiky?

Spíš to bylo tím, že jsem měl osmou dráhu a nevěděl jsem, jak na tom jsem. Foukal trošku protivítr a nechtěl jsem, aby to dopadlo jako na Memoriálu Josefa Odložila, kdy jsem to rozběhl a sotva doběhl. Spíš jsem šetřil síly a doufal, že to vyjde.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stříbrného Pavla Masláka získal k rozhovoru reportér ČRo Jakub Marek

Neznervóznilo vás, že vás na dvoustovce už soupeři předháněli?

Jako prvního jsem viděl Nizozemce asi 370 metrů do cíle, člověk vedle sebe nevidí, jen těsně před sebe. Možná bylo špatně, že jsem je viděl pozdě.

Do závěrečné stovky jste vbíhal na šestém místě, kdy jste začal věřit, že z toho bude medaile.

Na začátku jsem tomu moc nevěřil a doufal jsem, že to bude aspoň třetí místo. Martyn (vítěz Rooney, pozn. red.) byl přede mnou, Nizozemec Bonevacia taky vypadal dobře a viděl jsem tam i Borléeho, který včera taky běžel dobře. Nevěřil jsem, že nakonec skončil druhý, doufal jsem ve třetí místo.

Stříbrná sklizeň v Amsterdamu: Druzí skončili Maslák i Kudlička

Číst článek

Nakonec je možná škoda, že trať nebyla o dvacet třicet metrů delší.

To byla nevýhoda osmé dráhy, že jsem je viděl pozdě. Kdybych je viděl dřív, začnu dřív a třeba bych vyhrál.

Letos jste toho moc nedozávodil. Je stříbrná medaile povzbuzením směrem pro Rio?

Určitě! Budu tam odjíždět s něčím v ruce. Budu to brát lehčeji, než kdybych tam jel se čtvrtým místem z Evropy. To bych si říkal, že musím aspoň tam, abych měl ze sezony radost. Takhle to pro mě bude jednodušší.

Pavel Maslák (vpravo), nestačil jen na Angličana Rooneyho | Foto: Reuters

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme