Maslák vyhrál v Moskvě závod na 400 m a je čtvrtý na světě

Běžec Pavel Maslák vyhrál na mítinku Ruská zima v Moskvě závod na 400 metrů časem 45,80 sekundy, kterým se zařadil na čtvrté místo letošních světových tabulek. Před halovým mistrem světa a Evropy jsou v tabulkách pouze dva Američané a o dvě setiny Bralon Taplin z Grenady.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák v čele semifinálového běhu na halovém mistrovství světa

Pavel Maslák v čele semifinálového běhu na halovém mistrovství světa | Zdroj: Reuters

Maslák, který drží český rekord v hale výkonem 45,24, zvítězil při prvním startu na své parádní trati po loňských zdravotních problémech naprosto suverénně. Druhý Rus Pavel Trenichin za ním zaostal o 1,43 sekundy.

Český běžec také splnil limit pro účast na halovém mistrovství Evropy v Praze, kde bude obhajovat předloňský titul z Göteborgu.

Na ženské čtvrtce limit splnily Denisa Rosolová, která obsadila třetí místo, a čtvrtá Zuzana Hejnová. Rosolová zaběhla čas 52,64 sekundy a nestačila jen na dvě ruské soupeřky. Vítězná Jekatěrina Renžinová vytvořila letošní světové maximum 52,08, druhá byla Alena Maminová za 52,39.

Mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Hejnová, která loni začátkem srpna ukončila letní sezonu kvůli zranění paty, při prvním ostrém startu předvedla na hladké čtvrtce výkon 53,82 sekundy.

V běhu na 60 m překážek vybojoval třetí místo Petr Svoboda ve svém nejlepším letošním čase 7,75. Lepší byli jen Kubánec Dayron Robles a domácí Konstantin Šabanov (oba 7,69).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme