Memoriál Ludvíka Daňka vyhrál Malachowski, formu potvrdili Hejnová a Maslák

Diskaři Gert Kanter a Piotr Malachowski, překážkářka Zuzana Hejnová nebo sprinter Pavel Maslák - vrcholem pro tuto sezonu je v případě atletických hvězd světový šampionát v Pekingu. Zmínění atleti se ale představili i v Turnově na Memoriálu Ludvíka Daňka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polský diskař Piotr Malachowski vyhrál Memoriál Ludvíka Daňka

Polský diskař Piotr Malachowski vyhrál Memoriál Ludvíka Daňka | Zdroj: ČTK

V srpnu 1964 přepsal na stadionu v Turnově Ludvík Daněk historické tabulky, když poslal svůj disk do vzdálenosti 64,55 metru. Od té doby se světový rekord změnil ještě několikrát.

Dnes, o více než 50 let později, by jeho tehdejší výkon stačil na druhé místo, protože v souboji napříč půlstoletím by porazil Daňka Piotr Malachowski o 4 centimetry. Právě polský diskař triumfoval na 16. ročníku memoriálu zmíněné legendy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Byla to bitva až do konce, usmíval se vítěz Memoriálu Ludvíka Daňka v hodu diskem Piotr Malachowski z Polska.

Potvrdil tak dobrou formu a nechal za sebou další ikony světového disku Estonce Kantera i Němce Wieriga.

„Na to, že pršelo a byl kluzký kruh, se mi vedlo nadmíru dobře. Vyhrál jsem závod a to je nejdůležitější. Byla to bitva až do konce, navíc se zlepšily podmínky, a kdyby se ještě házelo, byly by pokusy ještě tak o 2 nebo 3 metry delší,“ vysvětloval Piotr Malachowski.

Závod na 300 metrů absolvovala Zuzana Hejnová. Byla jedinou závodnicí na této neoficiální trati. Postavila se totiž na start čtyřstovky, kterou rozběhla skvěle, vzdálila se soupeřkám a ve třech čtvrtinách trati se zastavila.

„Bylo mi to blbý, protože se to nedělá. Ale potřebovala jsem něco kratšího než čtvrtku. Běželo se mi dobře a mám z toho dobrý pocit. Ani jsem netuhla a asi bych doběhla v dobrém čase. Ale nechám si to na Zlatou tretru,“ připomíná rodačka z nedalekého Liberce, že se přesně za týden představí v Ostravě.

Pavel Maslák byl na Memoriálu Ludvíka Daňka nejrychlejší v běhu na 500 metrů | Foto: ČTK

Velký aplaus sklidil v cíli závodu Pavel Maslák. Ten vyhrál závod na netradičních 500 metrů.

„Jsem spokojený, běželo se mi dobře. Ale nepřekvapilo mě to, protože jsem měl dobrý trénink na Kanárech a čekal jsem rychlý čas,“ říkal Pavel Maslák, který také nebude chybět na Zlaté tretře.

Vojtěch Bureš, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme