Mezi desítkou nominovaných na Atleta roku 2014 je i Barbora Špotáková

Dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková je hned v první sezoně po návratu z mateřské dovolené favoritkou ankety o nejlepšího českého atleta roku 2014. Oštěpařka vyhrála mistrovství Evropy v Curychu a ovládla celkové pořadí Diamantové ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Foto: Filip Jandourek

Mezi deseti kandidáty na prestižní ocenění jsou dál výškař Jaroslav Bába, chodkyně a vytrvalkyně Anežka Drahotová, mílař Jakub Holuša, tyčkař Jan Kudlička, čtvrtkař Pavel Maslák, překážkáři Denisa Rosolová a Petr Svoboda, tyčkařka Jiřina Svobodová a oštěpař Vítězslav Veselý.

V popředí by mohli být kromě Špotákové i další medailisté z velkých akcí. Pavel Maslák přivezl z halového mistrovství světa zlato, Jiřina Svobodová ze stejného šampionátu v Sopotech stříbro a Jan Kudlička bronz. Na venkovní Evropě byl Kudlička opět bronzový, stejně jako Anežka Drahotová. Druhé místo vybojoval v Curychu Vítězslav Veselý.

Zajímavostí je konečné 17. místo Evy Vrabcové-Nývltové, reprezentantky v běhu na lyžích. Pátá žena z olympijské třicítky v Soči vyhrála naposledy republikový šampionát v silničním běhu na trati Běchovice - Praha.

Výsledky hlasování budou oznámeny na slavnostním večeru v sobotu 8. listopadu.

Další pořadí:
11. Masná (800 m) 112 b., 12. Marcell (koule) 92, 13. Klučinová (víceboj) 48, 14. Sýkora (víceboj) 26, 15. Mäki (5000 m) 25, 16. družstvo běžkyň do vrchu (Schorná, Metelková, Preibischová, Milesová) 16, 17. Vrabcová-Nývltová (5000 m a silniční běh) 9…

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme