Mezi třemi tisíci běžci bude na startu v Běchovicích i obhájkyně vítězství Vrabcová-Nývltová

Jediný běžecký závod na světě, který drží nepřetržitou tradici od roku 1897, dnes pokračuje 119. dílem. Na trasu Běchovice-Praha dlouhou 10 kilometrů a 31 metrů se kromě více než tří tisíc sportovních nadšenců vydá i loňská vítězka - běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Vrabcová na ústeckém půlmaratonu zářila.

Eva Vrabcová na ústeckém půlmaratonu zářila. | Foto: Martin Dušek

„Je to úžasný pocit. S tímhle časem jsem maximálně spokojená a jsem strašně ráda, že jsem tenhle slavný závod mohla vyhrát,“ radovala se loni nejen z vítězství, ale i z nového rekordu 33:42 minuty pátá žena z olympijské třicítky v Soči, která za sebou s velkým odstupem nechala nejlepší české běžecké specialistky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na startu 119. ročník závodu Běchovice - Praha nebude chybět obhájkyně vítězství Eva Vrabcová-Nývltová a závodníky čeká i spousta dalších novinek

Na startu u běchovického patníku číslo 13 bude i dnes a stejně jako ostatní závodníky ji čeká několik novinek.

„Pokud bych to vzal od startu do cíle, tak jsme investovali do převlékáren, informačního systému i odbavení běžců,“ vyjmenovává novinky jeden z organizátorů tradičního běhu Milan Beneš.

„Největší změny jsou ale v cíli. Veškeré zázemí se přesouvá do areálu školy, aby měli všichni pohodlí a vyhlašování vítězů probíhalo v důstojném prostředí,“ popisuje Beneš změny, na které se můžou těšit nejen elitní atleti, ale i takzvaní hobíci.

Závod Běchovice-Praha pořádaný od konce 19.stoletní jako oficiální mistrovství republiky v silničním běhu odstartuje v 11:15 hod. kategorií žen, o půl dvanácté pak vyrazí na profilově náročnou trať elitní muži.

 

Kristiina Mäki se rozpovídala o běhání, zajímá vás, jak se správně zahřát, co jíst a pít před výkonem? Tak se mrkněte na...

Posted by Běchovice - Praha on 25. září 2015

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme