Mílař Holuša zaběhl v Monaku český rekord, Maslák si zlepšil sezónní maximum

Výborné výkony předvedli dva čeští běžci na mítinku Diamantové ligy v Monaku. Mílař Jakub Holuša vylepšil vlastní české maximum téměř o sekundu. Stříbrný medailista z mistrovství Evropy Pavel Maslák zaběhl svůj nejlepší výkon roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Holuša

Jakub Holuša | Foto: ASC Dukla

V nabitém závodě v Monaku sice český mílař skončil až osmý téměř tři sekundy za vítězným Keňanem Ronaldem Kwemoim. Časem 3 minuty 33 sekund a 36 setin ale Jakub Holuša ustanovil novou hodnotu národního rekordu na trati 1500 metrů.

Svůj loňský výkon ze Stockholmu překonal opavský atlet přesně o 9 desetin sekundy. Zlepšil si tak náladu po mistrovství Evropy v Amsterdamu, kde byl diskvalifikován po vítězném semifinále.

Vydařený den český běžců načal už krátce před Holušou Pavel Maslák. Stříbrný medailista z Amsterdamu zaběhl na čtyřsetmetrové svůj nejlepší letošní čas 45,13. Skončil šestý o 101 setin sekundy za vítězným Jihoafričanem Van Niekerkem.

Nejlepší umístění v Monaku vybojovala oštěpařka Barbora Špotáková, které se ale stále nedaří zopakovat výborný hod z domácího šampionátu. Tentokrát skončila hodem 63,34 třetí. O více než dva metry zaostala za mistryní Evropy Chaladovičovou z Bělorusku. Druhá byla Australanka Mitchellová.

Monacký mítink se konal pouze 21 kilometrů od Nice, kde včera terorista v nákladním automobilu zabil 84 lidí a stovku zranil. Dění na stadionu se omezuje pouze na atletické soutěže bez ceremoniálů a doprovodného programu.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme