My vám ty medaile přivezeme, slibuje Tomáš Dvořák před MS v Pekingu

České atlety na blížícím se mistrovství světa v Pekingu přivítá nejen teplé počasí, ale i usměvavý šéftrenér Tomáš Dvořák. Před šampionátem je v hodně dobré náladě a při odhadování českých úspěchů si vypůjčil i jednu filmovou hlášku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Dvořák

Tomáš Dvořák | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

„My vám ty medaile přivezeme. S Karlem Kapalbem jsem se vsadil o večeři. Ne o nějaký horentní počet, ale on o jednu více než já, tak uvidíme, kdo zvítězí,“ říká Tomáš Dvořák.

Vypůjčil si část věty z filmu S tebou mě baví svět, kterou řekl Julius Satinský. Vedle medailí touží Dvořák i po dalších věcech. Při tom prokázal i znalost počasí.

„Rozptylové podmínky v Pekingu jsou lepší, než byly v červenci, rosný bod jsem nezjišťoval. Já se rosím, i když je 20 stupňů,“ svěřuje se.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šéftrenér české atletické reprezentace Tomáš Dvořák je veselý člověk a věří, že jeho výprava medaile z MS v Pekingu přiveze. Mluvil s ním F. Kuna

Tomáš Dvořák prostě nepatří mezi sportovce, kteří mluví ve frázích. Stejným stylem pak vysvětlil, proč nebudou atleti bydlet hned u stadionu.

„Protože člověk vylezl z recepce a na dálnici mu auto hned přejelo hlavu.“

A co třeba aktuální zdravotní stav nebo případná zranění sportovců?

„Ty, kteří jedou startovat na mistrovství světa, většinou bolí minimálně zatržený nehet,“ odpovídá i nadále Tomáš Dvořák svým osobitým stylem.

„ Ty, kteří jedou startovat na mistrovství světa, většinou bolí minimálně zatržený nehet “

Při vzpomínce na olympijské hry v Pekingu ale dostane prostor udělat si legraci z novinářů. V roli televizního spolukomentátora byl totiž právě v Pekingu 2008.

„Měl jsem nejlepší křeslo na stadionu, ještě lepší než píšící,“ směje se nejen žurnalistům šéftrenér českých atletů Tomáš Dvořák.

Svůj úsměv by rád ukazoval i mezi 22. a 30. srpnem, kdy se v Číně koná mistrovství světa.

Simona Bartošová, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme