Na MČR atletů nepřibyl o víkendu nikdo do výpravy pro ME

Druhý den mistrovství České republiky v atletice v Třinci ovlivnil déšť. Ještě před ním se o nejlepší výkon dne stihl postarat oštěpař Vítězslav Veselý, který po takřka dvou měsících opět přehodil 80 metrů. Špotáková potom už v mokru vyhrála hodem dlouhý 61,32 metrů z šesté série, k jednačtyřiceti limitářům na mistrovství Evropy do Barcelony za celý víkend nikdo nepřibyl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Zdroj: ČTK

Kromě Špotákové se v náročných třineckých podmínkách předvedl také oštěpař Vítězslav Veselý. Ten šokoval na začátku května výkonem 86,45 metru, což je stále pátý nejdelší hod v sezoně na světě, potom se přes magickou hranici 80 metrů dostal už jen v Šanghaji. Následně se skoro dva měsíce trápil. Teprve nyní na domácím šampionátu se svěřenec světového rekordmana Jana Železného opět sešel s technikou. Výsledkem byl hod dlouhý 81,71 metru.

Bývalá dálkařka a vícebojařka Denisa Rosolová se zaobírá tím, které trati dá na ME přednost. Rozhodnutí nechá nejspíš až na Barcelonu podle složení startovních listin. Svěřenkyně Martiny Blažkové, která v Třinci vyhrála dvoustovku za 23,62 sekund může na evropském šampionátu běžet i čtyřstovku a osobně se kloní spíše právě ke startu na delší trati.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radim Sajbot shrnuje nedělní dění na atletickém MČR.mp3

O jediný víkendový double šampionátu se postaral Milan Kocourek, který dnes vyhrál závody na 1500 a 5000 metrů, navíc mezi oběma starty měl pouze hodinu a půl pauzy.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme