Na Zlatou tretru přijede Asafa Powell, poběží stovku

Ostravskou Zlatou tretru ozdobí na konci května nejrychlejší sprinter sezony. Jamajčan Asafa Powell stále drží v Ostravě rekord mítinku a zaběhl i nejlepší letošní výkon. Jeho krajan Usain Bolt už dříve potvrdil účast na dvojnásobné trati.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Asafa Powell zdraví diváky Zlaté tretry v Ostravě

Asafa Powell zdraví diváky Zlaté tretry v Ostravě | Foto: Tomáš Adamec

„Těším se na návrat do Ostravy. V posledním období jsem intenzivně trénoval a začíná mi to přinášet dobré výkony. Ostrava pro mě byla vždy speciálním místem a doufám, že nabídnu čas pod 10 sekund,“ řekl organizátorům Asafa Powell.

32letý Jamajčan zažívá povedený start sezony. O víkendu se na stovce v Kingstonu zaběhl čas 9,84, jako první sprinter v sezoně se tak dostal pod hranici deseti sekund.

Bývalému světovému rekordmanovi se daří i v Ostravě. V roce 2010 zaběhl v rozběhu čas 9,83, což je stále platný rekord Zlaté tretry. V deštivém závodě o pět let dříve byl o dvě setiny sekundy pomalejší.

V závodě na 100 metrů mu bude 26. května konkurovat například Američan Charles Silmon, který také umí sprint pod 10 sekund. Evropskou špičku bude zastupovat Brit Richard Kilty.

Na 54. ročník Zlaté tretry pojede i Usain Bolt, šestinásobný olympijský vítěz a světový rekordman ale ve Vítkovicích poběží závod na 200 metrů.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme